Türk Telekom intră pe piața românească de telecomunicații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitel, al doilea mare furnizor de servicii de telefonie fixă din Ungaria, a semnat un acord de vânzare a diviziei internaţionale, inclusiv Euroweb România, pentru 221 milioane de euro către grupul de telecomunicaţii Türk Telekom, controlat de Oger Telecom, fostul proprietar al Telemobil și intră astfel pe piața din România.

Compania ungară a semnat un acord de vânzare-cumpărare cu Türk Telekom, privind achiziţia în întregime de către grupul turc a diviziei Invitel International şi subisidiarelor acesteia, respectiv At-Invitel GmbH, Invitel International Hungary Kft şi EuroWeb România, pentru 221 milioane de euro. Înţelegerea prevede plata a 197 de milioane de euro în numerar de către Türk Telekom, însă suma poate fi modificată până la finalizarea tranzacţiei, se arată într-un comunicat al Invitel, citat de Mediafax.

Euroweb Romania este unul dintre jucătorii importanţi ai pieţei de telecomunicaţii din România. Compania a înregistrat anul trecut afaceri de 42 de milioane de lei, în scădere cu 5,6% faţă de 2008.

Invitel este acţionarul principal al Euroweb România din 2005. Grupul ungar deţine cea mai mare infrastructură alternativă proprie din Sud-Estul Europei şi reuneşte mărcile Invitel, Memorex şi Euroweb. 

Türk Telekom vizează achiziții în Europa de Est

Hakam Kanafani, directorul de dezvoltare al Oger Telecom, acţionar majoritar al Türk Telekom, a declarat în mai 2009 că operatorul turc de telecomunicaţii vizează achiziţii de până la un miliard de dolari în Europa de Est, în România, Kosovo, Kazahstan şi Bulgaria.

Oger Telecom este controlat de grupul Saudi Oger, care a deţinut, indirect, şi operatorul de telefonie mobilă Telemobil din România, prin intermediul companiei Inquam România, până la preluarea acestuia de către furnizorul de telefonie mobilă Cosmote în 2009. Cosmote a semnat, în iunie 2009, un acord pentru achiziţia Telemobil, operatorul reţelei Zapp. Tranzacţia, care a presupus plata a 61 de milioane de euro pentru acţiuni şi preluarea de către compania elenă a unor datorii şi alte obligaţii financiare în valoare de 146 de milioane euro, s-a finalizat în noiembrie 2009.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite