Turistii, lasati balta pe drumul spre mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Greva feroviarilor face ca drumul turistilor spre statiunile Litoralului sa devina o corvoada. Ieri, rapidul de Timisoara a fost "prins" de fatidica ora 7 la Rosiori si pana la 11, calatorii n-au avut

Greva feroviarilor face ca drumul turistilor spre statiunile Litoralului sa devina o corvoada. Ieri, rapidul de Timisoara a fost "prins" de fatidica ora 7 la Rosiori si pana la 11, calatorii n-au avut alta alternativa decat sa se inarmeze cu rabdare. Acceleratul de Bucuresti a incremenit la Ciulnita, rapidul de Oradea, la Ciulnita, acceleratul de Iasi, la Eforie, iar personalul de Buzau, la Basarabi. Turistii care si-au vazut calatoria, si asa chinuita, intrerupta la Constanta sau Eforie au cautat zadarnic microbuzele "puse la dispozitie de SNCFR" pentru a ajunge la Costinesti, Neptun sau Mangalia. De la casele de bilete au fost informati, sec, ca singurul hatar (sic!) ce li se poate face ar fi restituirea banilor din costul integral al calatoriei.
Operatorii privati au luat fata CFR Marfa
Mecanicii de pe locomotivele de marfa sunt tot mai suparati pe operatorii privati. Ii acuza chiar de "concurenta neloiala". Exista deja 10 firme private de transport marfa care nu mai prididesc. Combinatul SIDEX a renuntat cu totul la serviciile SNCFR, la fel si Petrom sau Rafinaria Borzesti. Pe Magistrala 8 Constanta - Bucuresti, SNCFR a "cedat" deja jumatate din transportul navetizat de marfa operatorilor privati. Sindicalistii spun ca si ex-directorul Buruiana din SNCFR lucreaza acum la o firma de acest fel, angajand mecanici pensionari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite