Turismul din Deltă se modernizează pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste doi ani, infrastructura turistică din Delta Dunării ar trebui să fie de nerecunoscut, ţinând cont de intenţiile Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), care are prevăzut pentru

Peste doi ani, infrastructura turistică din Delta Dunării ar trebui să fie de nerecunoscut, ţinând cont de intenţiile Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), care are prevăzut pentru aceasta un buget de zeci de milioane de euro.
Astfel, până la finele lui 2008 ar trebui finalizată construcţia unor miniporturi de agrement nautic în principalele zone de interes turistic - Sulina, Sf. Gheorghe şi Tulcea şi amenajarea unor foişoare de observare/filmare/fotografiere. La acestea se adaugă şi extinderea infrastructurii de utilităţi şi acces spre plaje (apă, canalizare, alimentare cu energie electrică, grupuri sanitare, duşuri, agrement nautic) şi dezvoltarea reţelei de centre de informare turistică în staţiuni. Aceste proiecte sunt propuse de Consiliul judeţean Tulcea. Cea mai mare investiţie rămâne însă cea de la Portul Turistic Marina Tulcea, pentru care ANT va investi circa 7 milioane de euro. Amenajarea acestui port are ca obiectiv impulsionarea turismului din zonă şi a creşterii numărului de locuri de muncă, precum şi dezvoltarea şi modernizarea reţelei de transport. Rămâne de văzut dacă planurile ANT vor fi finalizate aşa cum prevede calendarul, ţinând cont că până în prezent aceste lucrări nu au început.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite