Turcia vrea să importe animale din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turcia va importa animale în viu din patru-cinci ţări alese de guvern, printre care şi România şi Bulgaria, pentru a reduce preţurile la carne, care au crescut cu peste 50% în ultimul an, potrivit ministrului turc al Economiei, Ali Babacan.

Preţurile cărnii de vită au crescut cu 55% în ultimul an, susţin reprezentanţi ai industriei de profil din Turcia, informează Mediafax. Pe de altă parte, producătorii locali cer guvernului să nu le afecteze afacerile prin importuri. Potrivit analistului Morgan Stanley Tevfik Aksoy, preţurile pentru carnea de vită au crescut cu 36% anul trecut în Turcia, în timp ce în aproape toate celelalte state au scăzut cu până la 7%.

Preţurile la carne din Turcia sunt cu mult peste cele din Europa, a spus Babacan, adăugând că importurile de carne vor continua până ce preţurile vor fi coborâte la niveluri rezonabile", potrivit agenţiei de presă Anatolia.

Guvernul turc a decis recent să stopeze avansul preţurilor la carne, premierul declarând în şedinţa cabinetului că „guvernul nu are dreptul să privească cum cetăţenii cumpără carne la asemenea preţuri". Remediul urmează să vină sub forma importurilor, însă doar discuţiile au fost suficiente pentru a determina temperarea preţurilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite