Turcia se împrumută mai scump în dolari. De ce este asta un semn rău pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costurile de împrumut ale Turciei au crescut astăzi la o emisiune de obligaţiuni de 1,5 miliarde de dolari, ceea ce „nu este un semn bun“ pentru alte ţări din regiune, precum Ucraina, Croaţia, Ungaria şi România, potrivit unei analize a grupului bancar italian UniCredit.

„Prima ridicată subiniază faptul că emisiunile de obligaţiuni din Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa nu sunt uşoare, iar investitorii cer în mod clar prime mai mari“, a explicat Erik Nielsen, economist în cadrul băncii italiene.

Unele ţări vor fi nevoite să-şi „revizuiască aşteptările în privinţa randamentelor“, a adăugat acesta în studiul preluat de agenţia de ştiri Reuters.  

Turcia a vândut astăzi obligaţiuni guvernamentale în valoare de 1,5 miliarde de dolari cu scadenţa la 10 ani la un randament de 6,35%, comparativ cu 5,26% la licitaţia din octombrie.

Marţi, Bogdan Drăgoi, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor, a declarat că România va încerca să se împrumute în dolari de pe pieţele americane, având în vedere că băncile europene, principalii cumpărători de obligaţiuni denominate în euro, trec prin dificultăţi şi îşi economisesc resursele pentru a îndeplini noile condiţii de capital impuse la nivelul UE.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite