Donald Trump, posibil candidat la preşedinţia SUA: China este duşmanul Americii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul Donald Trump a declarat într-o emisiune difuzată de CNN că statul chinez este duşmanul Americii.

„Tot aud vorbindu-se despre cooperarea şi progresele diplomatice dintre noi şi China. Aceşti oameni nu sunt prientenii noştri, ci ne sunt duşmani. Sunt oameni care nu înţeleg bunăvoinţa“, a declarat Trump. „China este o ţară care jecmăşte SUA cum nu a făcut-o nimeni altcineva în afară de OPEC ( Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol-n.r.)“


Trump a declarat în mai multe rânduri că se gândeşte serios să candideze la funcţia de preţedinte al Statelor Unite ale Americii, însă până acum nu a făcut niciun anunţ oficial. În cadrul aceleiaşi emisiuni, miliardarul a adăugat că priumul lucru pe care l-ar face din postura de preşedinte ar fi să introducă o taxă 25% pentru toate produsele de provenienţă chineză comercializate în SUA.


 „Singura metodă de a le atrage atenţie este fie să sistăm comerţul cu ei, fie să taxăm toate produsele aduse din China“. Întrebat ce s-ar întâmpla atunci cu finanţarea venită de la chinezi (până la începutul acestei luni, Beijingul deţinea mai multe bonuri emise de Trezoreria Americană decât banca centrală a SUA), el a spus că pierderile se vor acoperi din taxă, adăugând că Beijingul a încercat să obţină în acest fel control asupra ţării.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite