Trichet: Moneda euro nu este în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet spune că euro nu este în pericol și rămâne o monedă credibilă, potrivit Reuters.

"Este clar. Euro nu este în pericol, dar . Mişcările de pe piaţă sunt întotdeauna o combinaţie între percepţia investitorilor şi influenţa speculatorilor, ca fondurile de hedging", arată Jean-Claude Trichet, președintele Băncii Centrale Europene (BCE), într-un interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung. Trichet a refuzat să comenteze o întrebare referitoare la o posibilă intervenţie pe piaţa valutară în sprijinul monedei europene, care a pierdut aproximativ 12% din valoare faţă de dolar de la începutul anului. "Nu comenteze niciodată referitor la intervenţii", a afirmat preşedintele BCE.


Euro s-a apreciat cu 0,8% pe parcursul zilei, până la 1,2568 dolari. La momentul publicării de către Reuters a materialului cu declaraţiile oficialului BCE, moneda europeană se tranzacţiona la 1,2548 dolari.


Euro a avansat cu 1,7%, în ultimele cinci zile, cea mai mare apreciere din septembrie, la 1,2570 dolari. A scăzut însă la 1,2144 dolari, la 19 mai, la cel mai mic nivel din aprilie 2006 și până acum, și asta înainte să-și revină vineri la 1,2672 dolari, cel mai ridicat nivel din 13 mai până în prezent.


Citește și


Moneda europeană câștigă teren în fața dolarului

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite