Trei echipe româneşti, la concurs de golf cu roboţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei echipe din România au participat în urmă cu o săptămână la concursul internaţional de golf cu roboţi, Eurobot, care a avut loc în Catania, Italia. La concurs au fost înscrise aproape

Trei echipe din România au participat în urmă cu o săptămână la concursul internaţional de golf cu roboţi, Eurobot, care a avut loc în Catania, Italia.
La concurs au fost înscrise aproape 60 de echipe din 26 de ţări. Una dintre echipele româneşti, BotoASSA, a luat chiar un premiu, fiind votată cea mai bună echipă de către ceilalţi participanţi. Eurobot este un concurs cu roboţi construiţi de echipe de tineri din toată lumea. De obicei participă studenţi la informatică, electronică sau automatică, dar se pot înscrie şi membri ai cluburilor de robotică. Meciurile, care durează doar 90 de secunde, s-au desfăşurat pe o masă care semăna cu una de snooker. Au obţinut punctaj mai mare echipele ale căror roboţi au introdus mai multe bile în găurile de pe masă. Bilele erau de două culori, la fel ca şi găurile, şi roboţii. Fiecare robot trebuia să bage bila de culoarea lui în gaura de aceeaşi culoare. "Regulile se schimbă în fiecare an. Noi ne-am construit robotul într-un timp scurt, în două luni. Aici am venit doar 10 din echipă. La Bucureşti suntem mai mulţi. Robotul nostru are şase senzori de culoare şi zece pentru gaură", a povestit unul dintre românii din echipa BotoASSA. Roboţii mergeau pe baterii, iar cel al echipei BotoASSA folosea un microprocesor Atmel. A doua echipă românească, RobotiqueFF, nu a reuşit să îşi omologheze robotul, dar anul trecut a luat premiu pentru fair-play. Cea de-a treia echipă, No limits roboteers, a avut un robot construit din Lego. Titus Gabriel Petruţ, singurul titular al echipei, va avea, din toamnă, un club de robotică pentru copii, la Sibiu.
Scopul concursului este ca tinerii pasionaţi de robotică să se cunoască, să colaboreze sau chiar să fie recrutaţi de firme de profil. Organizatorii concursului au fost Comisia Europeană, Dassault Systemes şi Universitatea din Catania. În fiecare an, competiţia se schimbă. În anii trecuţi au fost competiţii de fotbal cu roboţi, biliard, bowling sau rugbi. Anul viitor, tema concursului va fi "curăţenia de după petrecere".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite