Trecem oficial la cablul digital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotărârea de guvern privind trecerea la televiziunea digitală a fost aprobată ieri, potrivit lui Gabriel Sandu, ministrul Comunicaţiilor.

Astfel, Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii va începe procedurile de atribuire a primelor două licenţe din domeniu.

Câştigătorii primelor două multiplexe digitale, prin care populaţia va putea recepţiona gratuit 14 canale TV în format digital, vor fi desemnaţi prin selecţie comparativă, iar atribuirea se va încheia la sfârşitului lunii iulie. Licenţele vor fi acordate pe 10 ani cu posibilitatea prelungirii, iar o licenţă va costa până la 2,5 milioane de euro, dar nu mai puţin de un milion de euro.

Primele două licenţe vor acoperi, până la 30 iunie 2011, 60% din populaţia ţării şi 50% din teritoriu, în condiţiile în care peste 1,4 milioane de gospodării din România recepţionează semnal analog. Actul normativ trebuia aprobat încă de anul trecut, însă a rămas blocat între Guvern şi Finanţe.

Secretarul de stat în Ministerul Comunicaţiilor, Marius Fecioru, explica recent faptul că instituţia dorea o taxă mai mare de licenţă întrucât a perceput-o ca pe una de telefonie. Finanţele au comparat-o cu cele de licenţă plătite de operatorii GSM care au costat 75 de milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite