Tranzacţiile online s-au dublat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele şase luni din 2010 s-au procesat 1.195.000 de tranzactii online cu cardul, atingând o valoare de 68,5 milioane de euro, adică o creştere de 60% faţă de perioada similară a anului trecut.

Turismul, piaţa de telecomunicaţii şi plata utilităţilor rămân domenii cheie pentru comerţul online cu card bancar, dar, specialiştii spun că se aşteaptă la evoluţii pozitive şi în servicii, divertisment sau retail.

Comerţul electronic cu plata online cu cardul îşi menţine şi în al doilea trimestru tendinţa ascendentă. Ne aşteptăm la evoluţii pozitive şi în servicii, divertisment, retail şi chiar şi la apariţia unor jucători noi, din industrii mai puţin familiarizate cu această modalitate de plată.”, a declarat Laurenţiu Ghenciu, Director de vânzări şi marketing al Gecad ePayment.

57 de euro, valoarea medie a unei tranzacţii
În prima jumătate a acestui an, valoarea medie a unei tranzacţii online a fost de 57 de euro, în scădere faţă de primele şase luni din 2009, când valoarea medie a fost de 76 de euro, datorită intrării unor noi jucători, cu produse şi servicii cu valori mai mici. Topul celor mai comercializate produse în sistemul ePayment s-a menţinut constant atât în primul, cât şi în cel de-al doilea trimestru: turismul a acaparat 180%, cu 210% serviciile telecom 210%, iar plata utilităţilor  este pe locul trei, 175%.(Iulian Buduşan)

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite