Tranzacţie-record pe piaţa de piese auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pachetul majoritar de acţiuni al fabricii de baterii auto Rombat Bistriţa a fost cumpărat cu aproape 43 de milioane de euro de către firma sud-africană Metair International Holding Cooperatief.

 Aceasta este una dintre cele mai mari înregistrate vreodată în sectorul automotive din România. Rombat a fost asistată de experţii companiilor de consultanţă D&B David şi Baias şi PricewaterhouseCoopers (PwC), iar Metair a fost asistată de firma de avocatură sud-africană Tabacks.

„ROMBAT este unul dintre cei mai mari producători de baterii auto din Europa Centrală şi de Est, cu o cotă de piaţă semnificativă atât în România, cât şi la export, şi are perspective excelente de dezvoltare, în linie cu evoluţia generală a sectorului auto din România. În acelaşi timp, Metair este o firmă sud-africană care deţine participaţii în mai multe companii din sectorul automotive.  Metair este principalul producător de baterii auto din Africa de Sud şi este angajat într-un program de dezvoltare a bateriilor de nouă generaţie", se arată într-un comunicat al PwC. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite