Tranzacţia cu obligaţiunile Băncii Mondiale a depăşit 60% din rulajul bursei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotaţiile celor mai lichide titluri de la BVB au rezistat la valorile din şedinţa anterioară

Piaţa bursieră s-a calmat după corecţia semnificativă resimţită în prima şedinţă a săptămânii, deşi s-a remarcat printr-o volatilitate foarte mare a cotaţiilor, în special în sectorul societăţilor de investiţii. Toţi indicii bursieri au închis pe plus, înregistrând aprecieri sub o jumătate de punct procentual.
Valoarea totală a schimburilor perfectate a depăşit 120 milioane de lei (35,16 milioane de euro), două treimi din rulaj reprezentând tranzacţia cu obligaţiunile Băncii Mondiale (73,9 milioane de lei). Brokerii nu se aşteaptă la o revenire pe creşteri susţinute pe termen mediu. "Este vorba doar despre o uşoară revenire, ca reacţie la scăderile din sesiunea precedentă. Piaţa a rămas însă la fel de tensionată şi de volatilă. Pentru moment, nu văd o stabilizare a pieţei, şi este posibil să asistăm din nou la deprecieri, poate ceva mai modeste, comparativ cu cele de luni", explică Laurenţiu Roşoiu, consultant investiţii în cadrul SAI Swiss Capital Asset Management.
Schimburi de peste 12 milioane de lei cu acţiunile SIF 2
Titlurile celor cinci Societăţi de Investiţii Financiare (SIF) au recuperat, în medie, 0,32%. Cea mai mare creştere, cu 1,08%, a fost înregistrată de titlurile SIF Transilvania (SIF 3), care au închis la preţul de 2,8000 lei/acţiune. Titlurile SIF Muntenia (SIF 4) au câştigat 0,57%, până la 1,7700 lei/acţiune, după ce au evoluat între un minim de 1,7400 lei/acţiune şi un maxim de 1,8000 lei/acţiune. şi titlurile SIF Banat-Crişana (SIF 1) au încheiat şedinţa pe verde, la 2,9700 lei/acţiune, în urcare cu 0,34% faţă de şedinţa anterioară.
În topul celor mai tranzacţionaţi emitenţi s-a impus însă SIF Moldova (SIF 2), cu un rulaj de aproape 13 milioane de lei, urmat de SIF Moldova (SIF 5) - cu 12,7 milioane de lei. În sectorul bancar, atât titlurile BRD, cât şi cele ale Băncii Transilvania (TLV) au încheiat la cursul zilei anterioare, de 18,7000 lei/acţiune, şi, respectiv, de 0,9950 lei/acţiune.
Deşi au atins un maxim de 1,0100 lei/acţiune, titlurile TLV nu au rezistat peste acest prag.În sectorul petrolier, cotaţia Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC) a urcat cu 1,18%, până la 0,0860 lei/acţiune, fiind, de altfel, şi maximul atins în această şedinţă. În schimb, titlurile Petrom (SNP) au coborât cu 0,86%, până la 0,5750 lei/acţiune.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite