Transportul aerian european, pe butuci din cauza norului de cenuşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza norului de praf şi cenuşă vulcanică, eliberat în atmosferă de erupţia unui vulcan islandez, mai multe ţări europene anunţă prelungirea restricţiilor de transport aerian.

Astfel, compania Lufthansa a anunţat anularea tuturor zborurilor în Germania până sâmbătă seara, în timp ce Irlanda şi-a închis din nou spaţiul aerian, Franţa a închis cele trei aeroporturi din Paris, iar Marea Britanie a decis prelungirea restricţiilor de zbor până la miezul nopţii.

Lufthansa a precizat că toate decolările şi aterizările avioanelor companiei pe aeroporturile germane sunt anulate până la ora 18.00, în condiţiile în care ridicarea restricţiilor de zbor “nu este previzibilă”.

În prezent, cele 16 aeroporturi internaţionale din Germania sunt închise cel puţin până la ora 12.00 GMT, iar agenţia germană pentru securitate aeriană DFS a anunţat sâmbătă dimineaţă că ia în considerare prelungirea restricţiilor. Şi Danemarca a anunţat că va menţine măsurile de închidere a spaţiului aerian cel puţin până la miezul nopţii.

Şi România este afectată

Traficul aerian a fost închis şi pe aeroporturile din Timişoara şi Arad, iar cel din Sibiu va fi nefuncţional de la ora 12, a anunţat Ministerul Transporturilor.

În prezent sunt închise aeroporturile din Timişoara, Arad, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Suceava, Iaşi, Bacău, Oradea, Baia Mare şi Satu Mare, din cauza norului de cenuşă care traversează România.Pe toate aceste aeroporturi sunt permise doar zborurile umanitare.

Spaţiul aerian al României este de asemenea parţial închis. De la ora 11 va avea loc la Ministerul Transporturilor o şedinţă pe această temă, înainte de şedinţa operativă de la Guvern, care va începe la ora 12.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite