Transportatorii ameninţă cu proteste în toată ţara pentru eliminarea "abuzurilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) vrea să organizeze proteste în toată ţara, pentru eliminarea tuturor "abuzurilor" suportate de transportatori, iar prima manifestare, având ca scop o întâlnire cu premierul Boc, urmează să aibă loc la data de 22 ianuarie, în Piaţa Victoriei.

"În ultima perioadă au fost făcute nenumărate adrese având ca temă plata sumelor datorate de Ministerul Transporturilor către transportatorii de persoane, modificarea OG 43/1997, apariţia noii legi a transporturilor şi a controlului unic, perioada de valabilitate a licenţelor de traseu pentru cursele regulate de persoane, introducerea abuzivă de taxe de trecere de către anumite autorităţi locale şi judeţene, cuantumul mare al taxei de utilizare a drumurilor faţă de calitatea acestora şi termenul de utilizare", se arată într-un comunicat de Federaţiei.

Potrivit reprezentanţilor FORT, toate interpelările oficiale au fost tratate cu indiferenţă, iar "dezinteresul autorităţilor este cel puţin ciudat, având in vedere promisiunile din 2009".

Transportatorii doresc semnarea unui protocol, cu termene clare, care sa vizeze toate problemele cu care se confruntă breasla.

"În cazul în care Guvernul şi Ministerul Transporturilor nu acceptă rezolvarea amiabilă a aspectelor care definesc problemele transportatorilor, vom recurge la metodele de protest din 2008 prin manifestarea cu autovehiculele comerciale pe tot cuprinsul ţării mergând până la oprirea totală a activităţilor de transport marfă şi persoane", se mai arată în comunicat.

Protestul din 22 ianuarie este organizat de către toate asociaţiile care compun FORT, apelul la participare vizând toate firmele de transport, indiferent de apartenenţa la un patronat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite