Transelectrica riscă întârzierea listării la Bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

referitoare la o controversată licitaţie. Faptul că existenţa acelui litigiu nu a fost comunicată potenţialilor investitori a determinat autorităţile pieţei de capital să notifice conducerea

referitoare la o controversată licitaţie. Faptul că existenţa acelui litigiu nu a fost comunicată potenţialilor investitori a determinat autorităţile pieţei de capital să notifice conducerea Transelectrica, în vederea amendării prospectului de ofertă publică.
La nivelul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) se află în analiză o serie de documente din care reiese că listarea la Bursa de Valori a acţiunilor Transelectrica - programată pentru data de 29 august - ar trebui să fie amânată. Motivul: în instanţele de judecată este pe rol un proces despre care investitorii nu ştiu nimic, cu toate că regulamentele pieţei bursiere impun o transparenţă totală în ceea ce priveşte activitatea firmei. Este vorba despre o licitaţie pentru achiziţionarea serviciului de conversie digitală şi administrare a documentelor, organizată de Transelectrica, pe care consorţiul exclus din competiţie o consideră "măsluită".
Modul de organizare a acestei licitaţii este investigat de DNA, întrucât câştigătorii vor presta respectivul serviciu la un preţ cu 1,7 milioane de euro mai mare decât cel prevăzut în oferta consorţiului care a pierdut - format din firmele Romsys şi SPS Italia.

Veştile, bune sau proaste, nu trebuie ascunse
Directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, Stere Farmache, ne-a declarat că instituţia va cere conducerii Transelectrica să refacă prospectul de ofertă publică. "Ei trebuie să recunoască totul în faţa investitorilor, indiferent dacă veştile sunt bune sau proaste", a spus oficialul Bursei.

"Vom cere chiar astăzi conducerii Transelectrica să revizuiască prospectul de ofertă publică"
Stere Farmache
directorul general al Bursei
de Valori Bucureşti

"Problema acceptării sau nu la Cota Bursei trebuie discutată la nivelul Bursei, noi ne declinăm competenţa"
Gabriela Anghelache
preşedintele Comisiei Naţionale
a Valorilor Mobiliare

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite