Transavia şi Agricola se luptă pentru supremaţia pe piaţa avicolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2007, odată cu aderarea României la UE, se anunţă spectaculos atunci când vine vorba de reconfigurarea ierarhiilor din diferite domenii de activitate. Fie că e vorba de sectorul IT&C,

Anul 2007, odată cu aderarea României la UE, se anunţă spectaculos atunci când vine vorba de reconfigurarea ierarhiilor din diferite domenii de activitate. Fie că e vorba de sectorul IT&C, mobilă, prestări servicii sau industria alimentară, mulţi investitori străini de-abia aşteaptă deschiderea efectivă a graniţelor României către ţările Uniunii Europene pentru a putea pătrunde mai facil în piaţa românească. Schimbări de lideri sunt aşteptate şi în sectorul avicol din ţara noastră.
Însă, până la instalarea în piaţă a unui jucător de talie internaţională, competiţia va deveni acerbă în 2007 între primii doi producători autohtoni: Agricola Bacău, pe de o parte, şi Transavia Alba Iulia, pe de altă parte. Din poziţia de lider, pe care o ocupă în prezent, Agricola Bacău nu se teme de concurenţa autohtonă, ci mai degrabă de cea de peste graniţă. În schimb, obiectivul declarat al Transavia Alba Iulia este câştigarea poziţiei de lider pe piaţa autohtonă. Armele puse la bătaie sunt investiţiile de milioane de euro în creşterea capacităţilor de producţie, dar şi în campaniile de promovare. Asul din mânecă îl reprezintă produsele noi ce sunt sau vor fi lansate pe piaţă, element esenţial în câştigarea clienţilor.
Investiţii masive pentru extinderea capacităţilor
În această luptă, Transavia îşi propune să pună la bătaie fonduri nelimitate.
"Vom investi atât cât este necesar pentru atingerea obiectivelor", a declarat, pentru Adevărul, managerul general al Transavia, Ioan Popa, fără a furniza valoarea investiţiilor derulate în acest proces. Compania deţine, conform estimărilor, o cotă de piaţă de peste 10%, investiţiile preconizate pentru anul în curs cifrându-se la 10 milioane de euro. Anul trecut, cifra de afaceri a atins 40 milioane de euro, iar pentru anul în curs se estimează o creştere de 25%.
Transavia produce peste 2.000 tone de carne în medie lunar, producţia anuală estimată pentru 2007 fiind de 30.000 tone.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite