Training american pentru managerii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri din România şi în special cei din domeniul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM) vor beneficia de instruire americană. Tehnici de vânzare, conducerea activităţilor de

Oamenii de afaceri din România şi în special cei din domeniul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM) vor beneficia de instruire americană. Tehnici de vânzare, conducerea activităţilor de marketing şi finanţarea în faza de dezvoltare a firmei reprezintă doar o parte din oferta Centrului pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare (CEED) lansat ieri la Bucureşti.
Centrul a fost fondat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Economică din România, în cooperare cu Fondul de Asistenţă pentru Micii Întreprinzători. Iată că la un an de la lansarea CEED în Bulgaria, a venit şi rândul oamenilor de afaceri români să beneficieze de ajutorul oferit de Statele Unite ale Americii pentru instruire în business. Prezent la ceremonia de lansare a CEED România, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Nicholas Taubman, a subliniat faptul că sectorul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii este unul prosper şi că este esenţial ca firmele din România să beneficieze de cunoştinţele americane în afaceri. În privinţa cursurilor oferite de CEED, ambasadorul Taubman a precizat că sunt "experienţe care nu se regăsesc în cărţi sau texte, v-o spun din propria experienţă". "Sunt mândru să celebrăm realizările programelor de asistenţă pentru IMM-uri finanţate de guvernul american în ultimul deceniu. S-au alocat peste 93 milioane de dolari pentru investiţii de capital şi credite, ceea ce a contribuit la crearea a peste 12.000 de locuri de muncă şi la sprijinirea altor 55.000", a declarat Taubman.
La rândul său, vicepremierul român Bogdan Pascu a declarat, în discursul său, că lansarea CEED în România reprezintă un moment important pentru mediul de afaceri autohton. În opinia lui Pascu, lansarea centrului poate duce la creşterea investiţiilor străine în România, iar cel mai important lucru este majorarea numărului de investiţii pe termen lung. CEED îşi propune să le ofere oamenilor de afaceri români cursuri susţinute de întreprinzători cu experienţă, care pot oferi exemple "din realitate". Cursurile care vor fi predate au la bază materiale elaborate de universităţi americane importante.
CEED are deschise centre în România, Bulgaria, Slovenia şi Muntenegru. CEED Bulgaria a avut peste 550 de cursanţi în cele 12 şedinţe de instruire, de la lansarea instituţiei, în iunie 2005. CEED Slovenia derulează programul "CEED Top Class", prin care un grup de 25 de întreprinzători de succes vor instrui 25 de tineri oameni de afaceri. Rusia este ţara parteneră a CEED, iar ca potenţiale membre ale reţelei CEED sunt Serbia, Albania, Bosnia-Herţegovina şi Macedonia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite