Traian Băsescu: Salut măsurile economice prezentate de Guvernul Ponta, dar să poată fi şi aplicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, marţi, într-o emisiune televizată, că salută deciziile luate de Guvernul Ponta în domeniul economic, cu condiţia ca acestea să poată fi şi aplicate.

CITEŞTE MAI MULT:

Băsescu: Numai un naiv spune „îşi va reveni leul"! BNR nu mai are resurse enorme să intervină

"Salut aceste anunţuri şi orice anunţ care uşurează povara mediului de afaceri este binevenit pentru că dă o speranţă. Problema este şi cât este de credibil. În ceea ce priveşte TVA-ul plătit la încasarea facturii există o mare problemă, deşi este extrem de binevenit. Marea problemă este dacă se aplică pentru toţi sau numai pentru unii. Aici vom avea distorsiuni mari chiar în economie, că o să trebuiască să arăţi facturile care sunt de la firme mici, care-s de la firme mai mari, care-s de la firme mijlocii. Ministerul de Finanţe trebuie să fie foarte bine pregătit pentru acest moment şi eu nu cred că pregătirea se poate face de pe o zi pe alta sau de pe o săptămână pe alta", a spus Traian Băsescu, la The Money Channel.

El a adăugat că pentru aplicarea unor asemenea măsuri trebuie să existe şi o rezervă financiară.

"Este binevenită o asemenea măsură, cu o singură condiţie: ea creează un gol de încasări pentru o perioadă de două-trei luni. Asta înseamnă că atunci când iei această măsură trebuie să ai un buffer de resursă financiară împrumutat de pe piaţă", a afirmat Traian Băsescu.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite