Tradiţii şi lux în Dubai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumpăraţi în acest weekend "Adevărul Magazin de Duminică" împreună cu penultimul DVD din seria "Hai-hui", "Sidney, Marrakesh & Dubai" Pieţele labirintice cu negustori de mirodenii şi

Cumpăraţi în acest weekend "Adevărul Magazin de Duminică" împreună cu penultimul DVD din seria "Hai-hui", "Sidney, Marrakesh & Dubai"

Pieţele labirintice cu negustori de mirodenii şi de aur sau zgârie-norii de miliarde de dolari fac parte din peisajul insolit din Marrakech, din Dubai şi din Abu Dhabi.

Marrakech, oraşul din inima Marocului, în care lumea Africii, a Europei şi a islamului fuzionează, merită explorat atât pentru Ville Nouve-lle, construit de francezi în secolul al XX-lea, cât şi pentru zona veche Medina.

Prezentatoarele documentarului, Megan McCormick şi KT Comer, se afundă în labirintul din souk, centrul vieţii oraşului încă din secolul al XII-lea, unde pe mii de tarabe sunt expuse obiecte făcute de mână, accesibile celor care ştiu să se tocmească.

În piaţa centrală Jemaa el Fna, unde artişti şi vânzători de mâncare se înghesuie, vrăjitori de şerpi, acrobaţi, povestitori, clovni şi dansatori se perindă continuu, spre deliciul spectatorilor.

După o zi agitată în souk şi la licitaţiile de covoare, o sesiune de relaxare în Grădinile Majorelle, create în 1920 şi deţinute în prezent de Yves Saint-Laurent, este bine-venită.

Interior cu foiţă de aur

Megan McCormick vizitează şi unul dintre cele mai tinere şi cosmopolite oraşe ale lumii, Dubai, care îmbină perfect noul cu vechiul. Ea ajunge cu un vapor la piaţa de aur din zona comercială Deira şi nu ratează piaţa de mirodenii.

Niciun vizitator nu poate ignora însă luxul şi clădirile futuriste care dau amprenta oraşului. În vestitul hotel de şapte stele în formă de velă, Burj Al Arab, cel mai înalt din lume, interiorul este acoperit cu 1.000 de metri pătraţi de foiţă de aur. Megan face o vizită şi la Abu Dhabi, centrul afacerilor cu petrol din regiune, care are şi cele mai bune terenuri de golf din lume.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite