Tractorul Braşov a intrat în lichidare voluntară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o primă etapă, vor fi concediaţi aproximativ 1.800 de muncitori Adunarea Generală a Acţionarilor de la Tractorul a decis, ieri, lichidarea voluntară a societăţii şi dizolvarea

Într-o primă etapă, vor fi concediaţi aproximativ 1.800 de muncitori

Adunarea Generală a Acţionarilor de la Tractorul a decis, ieri, lichidarea voluntară a societăţii şi dizolvarea Consiliului de Administraţie. Cu aceeaşi ocazie a fost numit şi administratorul special al companiei, în persoan a lui Laurenţiu Antone, vicepreşedintele filialei PNL Braşov.

Reprezentantul SIF Transilvania, care deţine 17,15% din societate, precum şi cel al acţionarilor minoritari s-au opus planului de structurare al AVAS. Directorul Titu Şerban s-a arătat nemulţumit pentru că sa decis trimiterea în şomaj, în primul val, a 1.800 de muncitori, şi nu a 1.573, cum se convenise iniţial. Liderul sindical Gheorghe Apostu a declarat pentru Adevărul că a doua tranşă de concedieri va viza 123 de muncitori. El a precizat că oamenii sunt foarte nemulţumiţi, iar luni, la ora 12.00, angajaţii vor organiza un marş de protest şi un miting în faţa prefecturii, la care vor participa nu doar sindicaliştii de la Tractorul, Rulmentul şi Nitramonia, ci vor veni şi reprezentanţi ai Blocului Naţional Sindical din toată ţara.

Şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor Tractorul Braşov în care urma să se decidă lichidarea voluntară fusese, iniţial, programată pentru 12 februarie, dar a fost amânată până la publicarea ordonanţei de urgenţă privind prelungirea cu şase luni a intrării în insolvenţă a 28 de societăţi. Pe baza prevederilor ordonanţei, AGA poate declanşa procedura de lichidare voluntară şi disponibilizarea de personal. Ordonanţa privind insolvenţa, apărută în Monitor pe 15 februarie, a fost aprobată de Executiv pentru a soluţiona situaţia companiilor aflate în insolvenţă.

Pierderi de 102 milioane de lei în primele noua luni din 2006

Sindicatele de la Tractorul şi Rulmentul Braşov au organizat mai multe acţiuni de protest, de la începutul anului. Protestele au continuat şi în această săptămână, când sindicaliştii au recurs la pichetarea zilnică a Prefecturii Braşov. Nemulţumirile lor vizează plata restanţelor salariale şi a drepturilor băneşti până la concedierea colectivă. Tractorul Braşov a înregistrat, după primele nouă luni ale anului 2006, pierderi de 102,8 milioane de lei şi o cifră de afaceri de 88,76 milioane de lei. Societatea a avut, după primele trei trimestre din 2006, venituri totale de 91,08 milioane de lei şi cheltuieli totale de 193,88 milioane de lei. Acţionarii Tractorul Braşov sunt AVAS (80,18%), SIF Transilvania (17,15%) şi alţii (2,67%).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite