Toyota mizează pe automobilele hibride

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul creşterii preţului benzinei şi a îngrijorărilor cu privire la modificările climatice, constructorii de maşini încep să-şi intensifice producţia, însă pe variante diferite.

În contextul creşterii preţului benzinei şi a îngrijorărilor cu privire la modificările climatice, constructorii de maşini încep să-şi intensifice producţia, însă pe variante diferite. În Europa există trendul maşinilor cu motoare diesel, în timp ce locuitorii din America de Nord şi chiar şi cei din Japonia preferă din ce în ce mai mult automobilele hibride.
În acest sens, constructorul japonez de automobile Toyota Motor intenţionează ca la scurt timp după anul 2010 să-şi dubleze numărul de modele care au la bază tehnologii hibride. "Credem că motoarele hibride vor fi tehnologia de bază a secolului XXI", a declarat recent Masatami Takimoto, vicepreşedinte executiv responsabil pentru dezvoltarea tehnologiei la Toyota, citat de Reuters. Anunţul vine după ce concurenţi locali, respectiv Honda Motor, Nissan Motor şi Fuji Heavy Industries, şi-au prezentat planurile privind intensificarea producţiei de motoare diesel, ce înregistrează un consum redus de combustibil.

Maşini pe bază de etanol
Cel mai mare producător auto japonez, Toyota, este unul dintre promotorii tehnologiei hibride, care permite reducerea consumului de combustibil prin echiparea maşinilor cu un motor electric, pe lângă propulsorul convenţional. Toyota utilizează tehnologia hibridă la şapte modele, inclusiv Prius, cel mai popular automobil hibrid existent pe piaţă. În prezent, Toyota lucrează la realizarea unor vehicule hibride care pot fi încărcate cu energie prin conectarea la o priză, precum şi la vehicule care funcţionează pe bază de hidrogen, însă vor mai trece mulţi ani până când aceste modele să fie viabile din punct de vedere comercial. În primăvara anului viitor, compania va introduce pe piaţa din Brazilia automobile care să funcţioneze pe bază de etanol în proporţie de 100%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite