Toshiba a lansat un mini notebook cu două ecrane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toshiba a lansat, luni, un mini-notebook cu două ecrane, care poate imita o carte deschisă, un concurent pentru iPad-ul celor de la Apple și Kindle, produs de Amazon, arată Reuters.

Noul gadget Toshiba poate fi folosit şi ca un laptop obişnuit, având în loc de tastatură un al doilea display, identic ca mărime şi calitate cu cel principal, care poate afişa o tastatură software. Cele două ecrane au 17,8 cm și au ecran tactil.

Lansat în Japonia la sfârșitul lui august

Computerul, denumit Libretto W100, va fi lansat în Japonia la sfârşitul lunii august şi ulterior şi în Europa şi Statele Unite. Noul notebook va fi vândut în Japonia pentru circa 120.000 yeni (1.320 de dolari), cu mult mai scump decât cel mai scump Kindle sau cel mai ieftin iPad (circa 500 de dolari). Toshiba susţine că această diferenţă de preţ se amortizează deoarece Libretto permite utilizatorului să creeze conţinut, nu numai să vizualizeze.

Pierderi de 100 de milioane de euro pentru divizia de PC-uri a Toshiba

Divizia de PC-uri a Toshiba a înregistrat o pierdere de aproape 100 milioane de dolari în anul financiar încheiat în luna martie, iar compania anticipează că va încheia cu profit zero anul financiar în derulare. Toshiba vrea să vândă circa 25 de milioane de PC-uri în anul financiar care se va încheia în martie 2011.

Grupul japonez este cel de-al patrulea producător de notebook-uri din lume, după HP, Acer şi Dell. Industria globală a computerelor de tip notebook a crescut cu 43% în primul trimestru al acestui an, cel mai puternic avans din ultimii opt ani, potrivit companiei de cercetare de piaţă Gartner.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite