Topul celor mai nefericiţi angajaţi americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă te dai dimineaţa jos din pat fericit pentru a te duce la muncă, eşti dintre cei norocoşi, pentru că nu toată lumea este mulţumită de locul de muncă actual.

Unele persoane se simt blocate la actualul loc de muncă din diverse motive - salariul mic, un program de lucru neregulat sau incapacitatea de a urca pe scara ierarhică - arată un raport al CareerBliss, citat de BusinessInsider.

Compania care a făcut studiul a identificat cele mai nefericite joburi bazându-se pe opiniile a peste 100.000 de participanţi, între februarie 2011 şi ianuarie 2012.

Realizatorii cercetării au luat în considerare factori precum echilibrul munca-viaţă, relaţia cu şefii şi co-lucrătorii, mediul de lucru, numărul de locuri de muncă, salariul, oportunităţile de creştere, cultura companiei, reputaţia companiei, sarcinile de zi cu zi şi controlul asupra muncii zilnice.

Iată primele 10 locuri de muncă, ce fac viaţa lucrătorilor mizerabilă:

10. Supervizor

Salariul mediu pe an: 52.799 dolari

Responsabilităţi: Revizuirea contractelor de servicii, maşini, forţa de muncă, răspunde la întrebările clienţilor legate de metode, materiale de lucru şi preţuri; face estimări privind costurile cu manopera, materialele şi utilajele.

9. Director de Marketing

Salariul mediu pe an: 68.873 dolari

Responsabilităţi: Planifică şi coordonează politicile şi programele de marketing, cum ar fi determinarea cererii de produse oferite de firma sa şi de competitor şi identifică potenţialii clienţi.

8. Director de vânzări

Salariul mediu pe an: 91.821 dolari

Responsabilăţi: Stabileşte ţintele de vânzări, analizează datele, dezvoltă programe de instruire pentru reprezentanţii organizaţiei de vânzări. Se aşteaptă o creştere a numărului de astfel de joburi cu 12% până în 2020.

image
Marketing manager

7. Marketing Manager

Salariul mediu pe an: 64.437 dolari

Motive: Multe organizaţii aşteaptă ca ei să acţioneze ca jucători şi ca antrenori, să joace, dar şi să supravegheze echipa.

Responsabilităţi: Planifică programe pentru a genera interes pentru un produs sau serviciu. Ei lucrează cu art directorii, agenţii de vânzări, reprezentanţii financiari.

6. Program Manager

Salariul mediu pe an: 94.371 dolari

Motive: Nefericirea e generată de lipsa oportunităţilor de dezvoltare sau lipsa culturii companiei.
Responsabilităţi: Planifică, coordonează, bugetează şi supreveghează construcţia unui proiect de la debut până la finalizare. Responsabilităţile lor se termină când produsul finit este livrat şi îl pot preda managerilor de produs.

5. Manager de produs

Salariul mediu pe an: 81.865 dolari

Motive: Aceşti lucrători şi-au exprimat nefericirea vizând lipsa oportunităţilor de creştere, salarizarea şi lipsa culturii companiei.

Responsabilităţi: Concepe ideea, aduce produsul pe piaţă şi îl susţine până când devine depăşit.

4. Inginer de vânzări

Salariul mediu pe an: 71.283 dolari

Motive: Lipsa de oportunităţi de creştere, lipsa culturii companiei, salarizare şi asistenţă.

Responsabilităţi: Vând produse produse sau servicii complexe pentru întreprinderi. Ei trebuie să aibă cunoştinţe extinse despre componentele şi funcţiile produselor şi trebuie să înţeleagă procesul ştiinţific care face ca aceste produse să funcţioneze.

Product Manager

3. Profesor

Salariul mediu pe an: 43.663 dolari

Motive: Profesorii par la prima vedere destul de mulţumiţi de activitatea lor şi a colegilor lor, însă sursele nefericirii lor sunt salarizarea slabă şi lipsa posibilităţilor de a promova.

Responsabilităţi: Predau elevilor şi studenţilor.

2. Asistentă medicală

Asistente

Salariul mediu pe an: 43.663 dolari

Motive: Asistentele au probleme legate de cultura locului de muncă, cu persoanele cu care lucrează şi pentru care lucrează.

Responsabilităţi: Asigurarea şi coordonarea îngrijirii pacienţilor şi educarea publicului cu privire la regulile pentru igienă şi sănătate. Se prevede o creştere a locurilor de muncă pentru asistente cu 26% până în 2020.

image

1. Ofiţer de securitate

Salariu mediu pe an: 29.641 dolari

Motive: Lucrul la ore târzii în noapte contribuie la nefericire, însă pentru cei care lucrează în serviciile de securitate lipsa oportunităţilor de creştere şi recompensele salariale mici sunt şi mai importante. 

Responsabilităţi: Fac de gardă, patrulează sau monitorizează sediile instituţiilor şi companiilor pentru a preveni furturile, violenţa sau încălcarea regulamentelor. Se prevede o creştere cu 18% a numărului de locuri de muncă până în 2020.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite