EXCLUSIV ONLINE/Topul celor mai ieftine case din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza economică a lovit piaţa imobiliară din toată Europa. Astfel, dacă până în 2008, nu puteai cumpăra un apartament mai ieftin de 100.000 de euro, în prezent proprietarii au redus preţurile chiar şi cu 50%. „Adevărul” vă prezintă cele mai tari ponturi imobiliare din Bulgaria, Grecia, Turcia şi Egipt cu exemple de garsoniere, şi apartamente cu un preţ de pornire de la 20.000 de euro.

BULGARIA


Garsonieră pe litoralul bulgăresc de la 28.000 de euro


Kavarna este o localitate situată în zona de nord a litoralului bulgăresc al Mării Negre, la circa 64 de kilometri de oraşul Varna şi 49 de kilometri km de localitatea Dobric. Aici,  găsim unele dintre cele mai tentante oferte din Bulgaria, ca de exemplu studiouri aflate în blocuri noi, la un preţ de 28.000 de euro. Locuinţele au suprafeţe de 40 de metri pătraţi, sunt mobilate, dotate cu aer condiţionat, dar şi cu acces la piscină şi teren de tenis (la comun). Mai mult, în cazul plăţii intregii sume într-o singură tranşă, cumpărătorul va beneficia şi de un discount de 5%.


Studio în Albena de la 27.000 de euro


Oferte ieftine găsim şi în Albena. Aici, pentru un studio de 30 de metri pătraţi, cu vedere la mare, mobilat şi utilat complet, cumpărătorul va achita un preţ de 27.000 de euro. Proprietatea are, de asemenea, acces la piscină şi parc, dar şi loc de parcare inclus în preţul afişat.

Turcia


Apartament pe malul mării de la 44.000 de euro


Turcia nu este prea diferită de Bulgaria preţurile fiind aproximativ egale. În staţiunea Marmaris, un loc ideal pentru cuplurile tinere, cei interesaţi pot cumpăra un apartament cu suprafaţa de 90 de metri pătraţi, cu două dormitoare, la un preţ de doar 44.000 de euro in laguna niguel homes. Tot aici, pentru un apartament ceva mai mic, de 71 de metri pătraţi, aflat într-un mini-bloc nou, cu piscină comună si loc de parcare, clienţii vor plăti 35.000 de euro.


30.000 de euro o garsonieră în Instanbul


Cât despre persoanele care aleg Istanbulul, fie pentru că petrec aici mult timp cu afaceri sau doar doresc să aibă o proprietate în singurul oraş din lume întins pe două continente, acestea pot opta pentru o garsonieră de 50 de metri pătraţi, la un preţ de 30.000 de euro.

Grecia


Studio în Kalamata, la 18.000 de euro


Dacă în Turcia şi în Bulgaria preţurile depăşeau 20.000 de euro, în Grecia ofertele sunt mai ieftine. Pe fondul unei situaţii economice dificile în Grecia, preţurile proprietăţilor de aici au scăzut destul de mult, fie că vorbim de segmentul de lux sau de cel „low budget”.
Cu puţin noroc şi cu ajutorul unui consultant imobiliar local puteţi găsi o proprietate în oraşul grecesc Kalamata chiar şi la 18.000 de euro, ideală pentru petrecerea vacanţei sau închiriere. Localitatea este poziţionată chiar pe malul Mării Mediterane, în sudul Greciei. Studioul despre care vorbim are 30 de metri pătraţi, baie şi bucătărie şi este situat într-un bloc nou, cu loc de parcare şi aflat la doar câţiva zeci de metri de centrul oraşului.

Egipt


Apartament în Hurghada cu 40.000 de euro


Nici Egiptul nu face excepţie atunci când vine vorba de chilipiruri imobiliare. Cu un buget de sub 40.000 de euro, cei interesaţi pot achiziţiona o proprietate în ţara piramidelor.


În Hurghada, una dintre destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în ţara faraonilor, un studio cu suprafaţa de 33 de metri pătraţi , aflat într-un bloc nou, costă 20.000 de euro. Proprietatea are acces la piscină comună, precum şi loc de parcare, iar ea poate fi achiziţionată şi în rate, în urma achitării unui avans de doar 2.000 de euro, diferenţa fiind achitată lunar, direct la dezvoltator, cu o dobândă de 10% pe an. Tot în staţiunea de la Marea Roşie, un apartament cu două camere şi suprafaţa de 55 de metri pătraţi are un preţ de strigare de 40.000 de euro, însă cumpărătorul poate obţine un discount de 10% în cazul plăţii cash, într-o singură tranşă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite