Top 10 economiilor dezvoltate, în care, potrivit OECD, nu ai vrea totuşi să trăieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eşti în căutarea unui standard de viaţă mai ridicat? Probabil că statele membre OECD – clubul celor mai importante economii ale lumii sunt pe lista de preferinţe. Atenţie însă, deoarece Turcia trebuie scoasă de pe listă. Asta spun statisticile OECD care pe 22 mai a lansat “Your Better Life Index” cel mai recent indicator pentru măsurarea nivelului de trai în statele membre şi partenere ale organizaţiei.

Ascensiunea economică a unor state precum Turcia, Brazilia, China sau India, sau certitudinile oferite de ţări precum Australia, Canada sau Statele Unite sunt adesea luate în calcul de cei aflaţi în căutarea oportunităţilor oferite de perspectivele unei economii în expansiune. Atenţie însă, deoarece dezvoltarea economică nu asigură şi un standard de viaţă ridicat.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) – o organizație internațională a acelor națiuni dezvoltate care acceptă principiile democrației reprezentative și a economiei de piață libere – a lansat pe 22 mai indicele “Your Better Life Index” cel mai recent indicator pentru măsurarea nivelului de trai în statele membre şi partenere ale organizaţiei.

Noutatea acestui indice, care ţine cont de 11 domenii în stabilirea nivelului standardului de viaţă din ţările analizate, este dată de faptul că permite utilizatorului să seteze indicele pentru a oferi rezultate în funcţie de aspectele considerate de el a fi mai importante în definirea standardului de trai.

Vezi topul celor ţări în care nu ai vrea să trăieşti, pe Forbes.ro

Indicele ţine cont de condiţiile oferite de fiecare ţară în parte în ceea ce priveşte comunitate, educaţia, mediul înconjurător, implicare civică, sănătate, domeniul locativ, venituri, locuri de muncă, siguranţă, echilibrul între viaţa profesională şi cea privată.

Statisticile centralizate de OECD cuprind cele 34 de state membre şi statele partenere – China, India, Indonezia şi Africa de Sud acoperind astfel cele mai importante economii ale lumii. Indicatorul variază pe o scală de la 1 la 10, unde 1 reprezintă cel mai bun nivel iar 10 cel mai slab.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite