Tone de aur ale Societe Generale au dispărut fără urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un scandal de proporţii internaţionale a izbucnit ieri, odată cu anunţul băncii franceze Societe Generale potrivit căruia ar fi pierdut câteva tone de aur, în valoare de 500 de milioane de

Un scandal de proporţii internaţionale a izbucnit ieri, odată cu anunţul băncii franceze Societe Generale potrivit căruia ar fi pierdut câteva tone de aur, în valoare de 500 de milioane de dolari. Fabulosul tezaur fusese oferit grupului turc Goldaş, pentru a fi vândută pe piaţa de metale preţioase din Istanbul, însă aurul a dispărut fără ca banca să-l mai poată recupera.

Ceea ce a determinat conducerea SocGen să depună o plângere penală în acest sens, conform cotidianului turc Sabah, citat de agenţiile de presă. În replică, Goldaş a emis un comunicat în care a respins afirmaţiile băncii franceze.

Oficialii acestei firme au depus mărturie în faţa procurorilor turci care anchetează cazul. Ei susţin că disputa este legată de o cantitate de 3,25 tone de aur, în valoare de 94 milioane de dolari. Articolele apărute anterior în presă menţionau o cantitate de aur de 15 tone. Goldaş afirmă că cele două grupuri au semnat un acord mutual, însă banca are <> pentru care a emis aceste acuzaţii.

În urma acestui scandal, cotaţiile acţiunilor Goldaş, listate pe bursa de la Istanbul, au scăzut cu 9,86%, la cel mai mic nivel al acestui sezon, de 2,56 lire turceşti. Acţiunile se depreciaseră deja cu 7,8% joi, în contextul în care începuseră să apară zvonuri legate de această dispută.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite