Titluri de stat pentru "păgubiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul propune, pentru despăgubirea persoanelor care au depus bani pentru autoturisme Dacia, emiterea unor titluri de stat, în termen de un an, a declarat ieri ministrul economiei şi

Executivul propune, pentru despăgubirea persoanelor care au depus bani pentru autoturisme Dacia, emiterea unor titluri de stat, în termen de un an, a declarat ieri ministrul economiei şi finanţelor, liberalul Varujan Vosganian. Potrivit acestuia, efortul bugetar va fi de peste 100 milioane de euro. "Astăzi (n.r.-ieri), s-a încheiat o dezbatere care, de mai bine de un deceniu, frământă Parlamentul României, cea privind despăgubirea persoanelor care au depus bani pentru a obţine un automobil Dacia. Numărul persoanelor care au păstrat economiile la CEC se ridică la peste 35.000 şi aceşti oameni solicită banii înapoi, indexaţi la rata inflaţiei", a precizat Vosganian. Un calcul simplu arată că fiecare persoană ar urma să primească aproape 2.900 de euro, nici jumătate din preţul minim de comercializare a unui Logan.

Ministrul economiei şi finanţelor a adăugat că guvernul intenţionează să încheie toate temele litigioase privind proprietatea şi de a retroceda bunurile sau de a despăgubi. "Guvernul a propus comisiilor reunite o formulă în care, pentru despăgubirea acestor persoane, să se emită titluri de stat, în termen de un an şi care să aibă o perioadă de maturitate de un an", a precizat ministrul liberal. Întrebat dacă restituirea banilor nu este o măsură populistă, Vosganian a răspuns că "să dai înapoi ceva care a fost depus şi statul nu şi-a respectat condiţiile, reprezintă o reparaţie morală şi materială, nu o măsură populistă". Ministrul economiei şi finanţelor consideră că şansele ca acest proiect să treacă de plen sunt 100%, având în vedere că întruneşte şi acordul guvernului, şi votul unanim al membrilor comisiilor.

Propunerea legislativă privind despăgubirea persoanelor fizice care au depus bani pentru Dacia a fost dezbătută ieri în cadrul şedinţei Comisiilor reunite de buget-finanţe şi juridică din Camera Deputaţilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite