Tinerii fermieri vor primi până la 65% din valoarea unui proiect SAPARD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii fermieri cu vârsta până în 40 de ani vor beneficia din această lună de o finanţare SAPARD mai importantă, până la 65% din valoarea proiectului. Creşterea gradului de cofinanţare

Tinerii fermieri cu vârsta până în 40 de ani vor beneficia din această lună de o finanţare SAPARD mai importantă, până la 65% din valoarea proiectului. Creşterea gradului de cofinanţare SAPARD de la 60% la 65% pentru zonele montane, respectiv de la 50% la 55% pentru celelalte regiuni, se aplică tinerilor fermieri care au statut juridic şi sunt înregistraţi ca persoane fizice autorizate, asociaţii familiale, grup de producători sau societăţi agricole. În cazul asociaţiilor familiale şi al societăţilor agricole, toţi membrii trebuie să aibă sub 40 de ani.
Prin aplicarea acestor facilităţi suplimentare, Programul SAPARD sprijină direct tânărul fermier care doreşte să realizeze investiţii în exploataţii agricole la standarde europene. Acesta va putea realiza, de exemplu, o investiţie de 10.000 de euro, cu doar 3.500 de euro sau 4.500 de euro dacă investiţia nu este amplasată în zona montană. Proiectele pot viza investiţii în producţia vegetală, dar şi ferme pentru creşterea animalelor şi păsărilor, valoarea acestora încadrându-se între 5.000 de euro şi 2 milioane de euro. România poate primi de la UE, până în anul 2007, prin intermediul Agenţiei SAPARD, peste 1,4 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite