Tina R, în reorganizare judiciară. Cum poate scăpa de faliment?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de design vestimentar Tina R ar putea depune un plan de reorganizare judiciară până la finele acestui an, anunţă Casa de Insolvenţă Transilvania. Planul va prevedea „achitarea datoriilor, precum și măsuri de redresare a activității și de optimizare a costurilor prin închiderea magazinelor neprofitabile, deschiderea altora noi, ca şi renegocierea contractelor de închiriere a spațiilor comerciale".

Casa de Insolvență Transilvania (CITR), administratorul judiciar al Tina R Distribuție SA, lucrează împreună cu societatea la planul de reorganizare, care ar putea fi depus până la finalul anului, în funcție de definitivarea tabelului de creanțe și rezolvarea posibilelor contestații. Termenul de depunere a declarațiilor de creanță a fost stabilit de instanță pentru data de 7 noiembrie 2011.
Procedura de insolvență s-a deschis la cererea Tina R Distribuție SA în data de 23 septembrie 2011, societatea manifestându-și intenția de a propune un plan de reorganizare prin care activitatea sa să fie redresată. Potrivit reprezentanților CITR, în actuala realitate economică, procedura de reorganizare este cea care satisface cel mai bine interesele atât ale creditorilor, cât și ale debitoarei. Astfel, creditorii au posibilitatea de a cunoaște cuantumul și modalitatea de achitare a creanței (date care vor fi cuprinse în programul de plăți al planului de reorganizare), iar debitoarea își continuă activitatea sub supravegherea administratorului judiciar.

Principala sursă: continuarea activităţii

„Principala sursă de venit pentru achitarea datoriilor va fi rezultată din continuarea activității societății. Însă, raportat la pasivul înscris la masa credală, pentru obținerea veniturilor necesare achitării datoriilor societății vor putea fi identificate și alte surse“, a precizat Vasile Godîncă-Herlea, Senior Partner Casa de Insolvenţă Transilvania.
Societatea deține în prezent nouă magazine proprii deschise în importante centre comerciale din România. În ceea ce privește posibilitatea deschiderii de noi magazine, aceasta se va face fie direct de către societatea Tina R, fie prin parteneriate cu alte societăți.

Posibili noi investitori

Potrivit reprezentanților CITR, nu este exclusă intrarea în acționariat a unor noi investitori, însă acest lucru se va decide după definitivarea tabelului creditorilor, pentru a se cunoaște cu exactitate cuantumul pasivului de achitat prin planul de reorganizare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite