Terorismul roţilor de tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nişte neisprăviţi de la CFR cred că pot să-şi bată joc de o ţară întreagă. Ca nişte piraţi somalezi rătăciţi în Câmpia Română, sindicaliştii au oprit ieri 25 de trenuri şi le-au ţinut ostatice. Cu pasageri, cu marfă, cu tot. Ce şi-au zis băieţii: România e sat fără câini, iar cefereu’ - moşia lu’ tata. Nu-mi convine ceva, pac, trag trenu’ pe dreapta!

Noi ştim că Gheorghiu-Dej, înainte de a fi stalinist, a fost ceferist. Dar alea erau alte vremuri, cu fărădelegi planificate şi cu comisari sovietici la tot pasul. Ăia, dacă voiau, opreau şi pasărea din zbor, căci făceau ce voiau în ţara asta.

Ei bine, nu mai suntem în era comisarilor sovietici şi nici a puilor fătaţi de ei prin câmpia valahă. Nu mai poţi opri trenul în câmp nici dacă eşti Papa de la Roma, darmite un nea Gheorghe cu felinar în cap. Aşa credeam noi. Dar iată că, dacă ai tupeu, poţi! Nea Gheorghe cu felinar în cap ne-a umilit ieri de ne-au mers fulgii. A umilit o ţară întreagă, ba chiar mai mult de-atât, dacă ne gândim că unul dintre trenurile încremenite în câmp mergea la Budapesta. Ducea turişti de pe litoralul românesc. Halal vacanţă! Halal turism! Halal Românie!

Haiducia feroviară a fost explicată prin întârzierea salariilor. Sigur, nu-i plăcut să bagi cardu-n bancomat şi să vezi că nu ţi-au intrat banii. Dar asta nu-ţi dă dreptul, stimabile cu felinar în cap, să-ţi baţi joc de mine - pasagerul din tren care, prin biletul plătit, îţi dă şi ţie o şansă de a-ţi lua, cândva, leafa!

Du-te şi urlă în faţa Guvernului, protestează, cere-ţi drepturile, dă cefereu-n judecată, dă-ţi pantalonii jos şi fă tumbe-n Bărăgan, dar nu transfera nefericirea ta în bătătura mea! Eu, cetăţeanul din tren, nu sunt vinovat că tu ai o problemă cu şefii tăi de la CFR. Te pot înţelege, pot fi solidar cu tine, te pot şi ajuta la o adică, dar nu mă pedepsi sechestrându-mă la Titu, la Ciulniţa sau la Chitila!

Dacă ai ales totuşi să-ţi baţi joc de mine pe banii, pe timpul meu şi pe nervii mei, atunci fii sigur că vei plăti de-o să te usture. De exemplu, ce-ar fi să te cari de la CFR, ca să nu mai ai ocazia de a opri trenuri când îţi trece prin tărtăcuţă? Cu câţiva neisprăviţi mai puţin, s-ar putea ca trenurile să meargă mai bine...

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite