Tender caută petrol în Africa de Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul condus de omul de afaceri Ovidiu Tender va aloca o sumă de 100 de milioane de dolari pentru explorarea unui zăcământ petrolier în Senegal şi Guineea Bissau.

Grupul condus de omul de afaceri Ovidiu Tender va investi 100 de milioane de dolari în explorarea şi exploatarea geologică a blocului petrolier situat în zona comună dintre Senegal şi Guineea Bissau, care are o suprafaţă de 5.347 de kilometri pătraţi.

„Investiţiile de explorare se pot ridica la zeci de milioane de dolari şi se vor face succesiv. Investiţiile până la punerea în exploatare a zăcământului vor ajunge la 100 de milioane de dolari", a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, omul de afaceri Ovidiu Tender. Tot ieri, Tender Group şi Agenţia de Gestionare şi Cooperare între Senegal şi Guineea Bissau (AGC) au semnat contractul de concesiune pentru lucrări de cercetare-explorare geologică pentru blocul petrolier situat în offshore Africa de Vest.

Africa, ideală doar în afacerile pe termen lung

Blocul petrolier are o suprafaţă de 5.347 de kilometri pătraţi şi este situat într-o zonă offshore (pe mare) comună celor două ţări. Zona în care se află perimetrul petrolier ar avea rezerve de petrol cuprinse între 720 de milioane de barili şi 2,35 miliarde de barili, potrivit grupului Tender.

„Durata contractului este de opt ani pentru lucrări de explorare şi de 25 de ani pentru producţie, cu posibilitatea extinderii cu încă zece ani", a mai spus Ovidiu Tender. În cadrul conferinţei, Tender i-a sfătuit pe oamenii de afaceri interesaţi să investească în Africa să nu îşi facă iluzia că acolo este un Eldorado şi că acolo „nu se pot da ţepe şi tunuri".

„În Africa a mers foarte repede. Vreau să le recomand oamenilor de afaceri şi să le spun că, dacă vor să vină să le ia africanilor puţinii bani pe care îi au, nu au nicio şansă. Să vină să construiască afaceri pe termen lung. Nu este un Eldorado, este un loc unde se pot gândi afaceri pe termen lung. Africanii sunt dispuşi şi gata să ajute pe oricine, au uşile deschise", a spus omul de afaceri. Grupul Tender a fost înfiinţat în 1991, dar operaţiunile în Africa de Vest au fost demarate în 2010, în domeniul resurselor naturale.

Din 2010 până în prezent, compania a reuşit adjudecarea a şapte perimetre miniere ale căror resurse, de la metale grele până la cele aurifere, depăşesc ca valoare câteva miliarde de dolari. În următoarele 18 luni, omul de afaceri mai vrea să investească 35 de milioane de euro în cercetare geologică, aceasta fiind o sumă separată faţă de investiţia de 100 de milioane.

Omul de afaceri Ovidiu Tender deţine afaceri atât în România, cât şi în străinătate. „Până la sfârşitul acestui an, vreau ca grupul să obţină venituri în proporţie de 50% din România şi 50% din străinătate. Pe viitor vreau ca ponderea din străinătate să crească", a mai spus Tender.  În ceea ce priveşte compania de prospecţiuni din cadrul Tender Group, Prospecţiuni, are contracte câştigate la licitaţii în valoare de 34 de milioane de euro.

"Africa nu este un Eldorado. Este un loc unde se pot gândi afaceri pe termen lung şi nu se pot da ţepe şi tunuri. Africanii sunt dispuşi şi gata să ajute pe oricine.''
Ovidiu Tender om de afaceri

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite