Tender a dat lovitura. 600 milioane de dolari, valoarea de piaţă a concesiunilor din Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea de piaţă a concesiunilor deţinute de omul de afaceri român Ovidiu Tender în Africa de Vest se ridică în acest moment la 600 de milioane de dolari. Antreprenorul derulează în prezent investigaţii pe şapte perimetre de fosfaţi, metale grele şi metale rare.

Compania Prospecţiuni, controlată de omul de afaceri român Ovidiu Tender derulează în acest moment investigaţii pe şapte perimetre de fosfaţi, metale grele şi metale rare, concesionate în Africa de Vest, iar probele sunt analizate la Bucureşti. “Anul viitor vom avea, cred, o imagine destul de exactă a ceea ce ne aşteaptă acolo. În prezent, valoarea de piata pentru concesiunile pe care le avem, pe baza informaţiilor existente, indică o valoare minimă de 600 de milioane de dolari”, a declarat Ovidiu Tender pentru Forbes România.

Omul de afaceri se declară extrem de optimist în ceea ce priveşte investiţiile derulate în Africa de Vest, în urmă cu doi ani. “Pe zi ce trece avem din ce în ce mai multe informaţii legate de subsolul zonelor concesionate, ceea ce ne oferă motive de optimism”, a mai precizat Tender.  Acordul semnat în primăvara acestui an cu guvernele Senegalului şi Guineei Bissau pentru lucrări de explorare şi exploatare pe un bloc petrolier de peste 5000 kilometri pătraţi completează implicarea companiei Prospecţiuni în zonă. Grupul de firme Tender SA deţine şi o companie de servicii petroliere pentru zona Africii de Vest şi Centrale, care a devenit operatională.

Vezi pe Forbes.ro detalii despre investiţiile lui Tender în Africa, dar şi pe ce loc se află acesta în Top 500 Miliardari

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite