Telefoanele inteligente nu îi mai atrag pe români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În februarie, românii au cumpărat cu 20% mai puţine telefoane mobile, faţă de aceeaşi lună din 2009, potrivit unui studiu al companiei de cercetare Gfk.

În acelaşi timp, în Estul Europei, în Polonia, creşterea pe segmentul de telefoane mobile a fost de 4%, iar în Bulgaria piaţa a stagnat. În România, doar 4% din smartphone-urile cumpărate la sfârşitul anului trecut aveau GPS, în timp ce media în Uniunea Europeană era  de 17% în  al patrulea trimestru din 2009. Japonia este pe primul loc, cu 70%.

Datele mai arată că 14% dintre dispozitivele comercializate la noi, în primele două luni  au ecran tactil, iar la nivelul Uniunii Europene ponderea aparatelor este de 30%.


Două treimi dintre mobilele importate anul trecut vin din ţările asiatice. În primele zece luni din 2009 au fost importate telefoane în valoare de 745 de milioane de euro, în scădere cu 10% faţă de 2008.

Valoarea dispozitivelor mobile vândute în 2009 pe piaţa românească a scăzut cu 30% comparativ cu anul precedent, până la 253 de milioane de euro, potrivit unui studiu Gfk.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite