Telefoanele fac lucruri trăznite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telefoanele inteligente de astăzi nu mai sunt folosite pentru deja banalul e-mail, ci pentru gestionarea păcatelor sau comandarea electrocasnicelor de la distanţă   Sistemele de operare Android şi iOS sunt fruntaşe la categoria aplicaţii pentru smartphone-uri, cu cele mai dezvoltate portofolii.    

Industria aplicaţiilor pentru telefoane mobile continuă să se dezvolte de la an la an, propulsând producătorii în topul miliardarilor în dolari. Cele mai mari încasări le înregistrează companiile care produc aplicaţii cât mai trăznite. În magazinele de profil găseşti o gamă largă de programe gratuite, însă pentru cele mai populare trebuie să plăteşti.

Google, compania care a lansat sistemul de operare Android, deţine magazinul de aplicaţii Android Market. iOS, sistemul de operare al Apple, este principalul competitor pentru Android-ul celor de la Google. Utilizatorii de iPhone-uri, iPod-uri Touch sau iPad-uri au posibilitatea de a-şi achiziţiona aplicaţii din App Store.

Cum ar fi să te spovedeşti online?

Datorită potenţialului uriaş al telefoanelor din ziua de azi, App Store şi Android Market oferă o gamă vastă de aplicaţii. Cum ar fi să-ţi ştii absolut toate păcatele atunci când eşti sub epitrahirul preotului? O mică companie din statul american Indiana a dezvoltat o aplicaţie pentru iPhone care te ajută să îţi gestionezi păcatele. Aplicaţia „Confession" a fost creată cu ajutorul unor preoţi şi poate fi achiziţionată pentru doar doi dolari. Mai mult, aceasta a primit aprobare şi din partea Bisericii Catolice din SUA.

Eşti bărbat? Eşti singur şi ai nevoie de o voce feminină? Nici o problemă, a apărut aplicaţia „Honey, it's me". Pentru aproximativ doi dolari, bărbaţii singuri o pot cunoaşte pe Mina, o sud-coreană virtulă de 22 de ani care înregistrează peste 100 de mesaje potrivite pentru fiecare moment al zilei. Astfel, odată instalată, vei primi apeluri video de la Mina cu mesaje precum „Dormi?", „E timpul pentru micul dejun!", „Noapte bună" sau „Vise frumoase!".

Mesaje coerente chiar şi atunci când eşti beat!

Dacă tot suntem la capitolul bărbaţi, trebuie să menţionăm şi de „iAmAman". Această aplicaţie te ajută să ţi minte perioada de menstruaţie a partenerei şi te informează despre starea ei de spirit din acel moment. De asemenea, poţi introduce mai multe fete în listă. Bărbaţii infideli nu trebuie să se sperie pentru că aplicaţia îţi solicită parolă pentru fiecare fată în parte. O altă aplicaţie foarte „utilă" este „iDrunkTxt". Cu ajutorul acestui program poţi scrie mesaje coerente chiar şi atunci când ai consumat în exces băuturi alcoolice. Dacă încurci tastele, aplicaţia ţi le potriveşte pentru a avea în final un text corect.

Bineînţeles că nu toate aplicaţiile ciudate sunt din categoria divertisment. O companie germană a lansat o aplicaţie pentru smartphone-uri care indentifică oul contaminat cu dioxină, introducând în telefon codul oului respectiv. Dacă ai un câine neascultător, îl poţi stăpânii cu ajutorul aplicaţiei „Dog Whistler" . Acest program emite sunete de înaltă frecvenţă pe care doar patrupedul tău le poate auzi, similar unui fluier special pentru câini. Îţi place să mănânci, dar nu ţii cont de numărul de calorii pe care le consumi şi nici măcar nu ai un cântar acasă? „Meal Snap" este aplicaţia care te poate scoate din încurcătură. Programul aproximează câte calorii are mâncarea, fotografiind-o. Pentru această aplicaţie trebuie să plăteşti trei dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite