Telefoanele dual-sim, convenabile pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările de mobile cu două cartele sim ar putea creşte cu cel puţin 20% anul viitor pentru că reduc cheltuielile cu serviciile de telefonie mobilă şi permit folosirea a reţelelor a doi operatori simultan, declară Felix Vlădău, director executiv în cadrul World Comm, distribuitor de telefoane şi accesorii GSM.

„Evoluţia vânzărilor de telefoane dual-sim este, direct proporţională cu cererea pieţei pentru aceste produse. Tendinţa consumatorului de

servicii de telecomunicaţii este, mai ales în actualul mediu economic, de a-şi reduce cheltuielile privind serviciile de telefonie mobilă‟, arată Felix Vlădău, director executiv în cadrul World Comm, companie ce distribuie telefoane şi accesorii GSM. El spune că principalul avantaj este faptul că telefoanele oferă posibilitatea de a comunica folosind doi operatori simultan. În ceea ce priveşte preţul unui astfel de dispozitiv, acesta se situează între 500 şi 750 de lei. Terminalele vor avea dotări de bază, iar în funcţie de preţ şi aplicaţii mai complexe. Iar vânzările merg bine. „Am vândut 3.000 de unităţi în tri luni, la un preţ de raft de aproximativ 500 lei”, a adăugat Mihail Purcarea, directorul executiv al producătorului coreean de terminale dual-sim WND Telecom.

WND Telecom a investit anul acesta, în România, peste 1,5 milioane euro în infrastructură şi anume în reţea de distribuţie, merchandising şi training al personalului de vânzare. Compania estimează ca va vinde peste 6.000 de bucăţi lunar  până la sfârşitul anului 2010. Anul viitor, WND Telecom va lansa 15 modele noi de telefoane dual-sim.

Gartner: Vânzările de telefoane mobile vor creşte cu 9% în 2010

Pentru 2010, compania de cercetare Gartner estimează că vânzările mondiale de telefoane mobile vor atinge 1,3 miliarde de unităţi, în condiţiile în care consumatorii vor începe din nou să îşi schimbe aparatele mai des. De la declanşarea crizei economice, durata medie de utilizare a unui telefon mobil a crescut în ţările dezvoltate de la un an la 18 luni. Însă, ca urmare a lansării pe piaţă a unor noi aparate smartphone şi a introducerii unor abonamente cu durată mai mică de contractare, durate de utilizare se va micşora, potrivit analiştilor de la Gartner.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite