Taxe reduse pentru locuintele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perceperea unei taxe pe valoarea adaugata de 5% la constructia de locuinte ar putea contribui la dezvoltarea pietei, spun constructorii din cadrul Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii

Perceperea unei taxe pe valoarea adaugata de 5% la constructia de locuinte ar putea contribui la dezvoltarea pietei, spun constructorii din cadrul Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO). In Romania se construieste intr-un ritm de 30.000 de locuinte pe an, cu toate ca cererea este apreciata la aproximativ 1 milion de unitati locative. Jumatate din casele romanilor sunt mai vechi de 50 de ani, situatie agravata si de valurile de inundatii care au devastat teritoriul tarii in repetate randuri. Satisfacerea necesarului locativ al populatiei nu se poate face decat prin investitii majore in piata, considera reprezentantii ARACO. "Alaturi de identificarea unor surse de finantare, gasim eficienta reducerea pretului lucrarilor de constructii, solutie oferita de taxa redusa la constructiile de locuinte", a declarat, ieri, Laurentiu Plosceanu, vicepresedinte al ARACO.
Reducerea TVA, sortita esecului
Cererea de reducere a TVA pana la 5% in cazul constructiei de locuinte a fost inaintata Ministerului Finantelor Publice (MFP) sub forma unei propuneri de amendare a Codului Fiscal. Potrivit reprezentantilor ARACO, oficialii MFP au replicat ca nu este posibila micsorarea TVA, fapt ce ar intra in contradictie cu cerintele Uniunii Europene.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite