Taxarea microfirmelor, în ceaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxarea diferenţiată pentru microîntreprinderi, adică impozitarea cu 3% a veniturilor, nu mai este reglementată de la 1 ianuarie 2010, astfel că aceste firme ar putea plăti impozitul minim sau cel de 16% pe profit, potrivit ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Parlamentul a respins, la dezbaterea proiectului de lege privind bugetul din acest an, un amendament al deputatului PNL Daniel Chiţoiu de prelungire a opţiunii, însă Finanţele pregătesc un act normativ în acest sens.

„Dacă introducerea impozitului minim a dus la radierea a peste 200.000 de firme în 2009, neaplicarea impozitului de 3% va duce practic la falimentarea unui număr similar de firme în 2010", a spus Chiţoiu, fost preşedinte al ANAF.

Ideea este susţinută de Cristian Pârvan, secretar general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, care a declarat, pentru Mediafax, că acest aspect arată încă o dată că bugetul de stat nu conţine nicio măsură menită să susţină mediul de afaceri.

„Vor fi afectate mai ales firmele care funcţionează cu cheltuieli reduse, cum ar fi cele de consultanţă, din domeniul tehnic, arhitectură sau contabilitate", consideră, la rândul său, Florea Pârvu, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite