Taxa pe Valoarea Adaugata se va modifica radical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 ianuarie 2007 vor intra in vigoare noi prevederi referitoare la TVA, este prevazut in ultimele propuneri de modificare a Codului Fiscal, elaborate de Ministerul Finantelor Publice. Printre

De la 1 ianuarie 2007 vor intra in vigoare noi prevederi referitoare la TVA, este prevazut in ultimele propuneri de modificare a Codului Fiscal, elaborate de Ministerul Finantelor Publice. Printre acestea se numara introducerea unor scutiri prevazute in legislatia europeana, dar neaplicate in prezent, precum si introducerea unui regim special aplicabil producatorilor agricoli, concomitent cu eliminarea scutirii de TVA pentru activitatile acestora.
Operatiunile de export-import vor disparea
Din cauza desfiintarii barierelor vamale intre tarile membre vor disparea notiunile de import si export de bunuri in relatia cu tarile membre. Acestea urmeaza sa fie inlocuite de livrari si achizitii intracomunitare de bunuri. Armonizarea legislatiei privitoare la TVA mai prevede ajustarea dreptului de deducere a Taxei pe Valoarea Adaugata, introducerea unui regim special pentru producatorii agricoli, obiectele de arta, de colectie sau antichitati, bunurile second hand sau vandute prin licitatii publice, serviciile agentiilor de turism, un regim special pentru aurul pentru investitii. Scutirea de TVA acordata persoanelor juridice, in cazul vanzarilor de imobile care nu sunt considerate noi, precum si a terenurilor nu va duce la ieftinirea acestora, ci va duce doar la maximizarea profiturilor, spune Emil Giurgiu, presedintele Camerei de Comert Imobiliar. "In primul rand, va fi important cum vor fi definite aceste constructii, deoarece si un imobil ridicat in urma cu cateva zile poate fi considerat vechi", spune acesta. Alte scutiri vor mai fi acordate pentru meditatii, date cu titlu profesional de catre cadre didactice in sprijinul invatamantului, mai prevede proiectul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite