Taxa TV nu va fi eliminată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul legislativ care prevede eliminarea taxei TV a fost respins de Comisia de Cultură a Camerei

Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cu nouă voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi "o abţinere", propunerea legislativă a grupului parlamentar PSD care prevede eliminarea taxei TV pe care populaţia trebuie să o plătească pentru a avea acces la programele TVR.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 41 de funcţionare a Societăţii Române de Televiziune şi a Societăţii Române de Radiodifuziune, în vederea eliminării taxei TV, a fost iniţiată de grupul parlamentar PSD.

Deputatul PSD Victor Socaciu a spus că iniţiativa grupului parlamentar PSD a plecat de la ideea că, "într-o perioadă de criză profundă, orice ajutor pe care îl putem oferi oamenilor este benefic". "În fond, până la urmă, orice taxă, indiferent pentru ce este ea, reprezintă un efort pentru un cetăţean al României.

S-a plecat de la ideea că acest efort trebuie gândit pentru această perioadă de criză ca un fel de protecţie socială către populaţia României. Sigur că această iniţiativă legislativă înseamnă a eluda taxa la televiziune, nu şi pentru radio, pentru că această taxă de la televiziune este mai mare, ar putea să fie privită strict ca o protecţie socială pentru populaţie şi poate fi aplicată pentru o perioadă limitată de timp. În acelaşi timp, există mai vechea dispută care a existat în opinia publică şi anume că nu este o taxă care să fie benefică pentru spaţiul concurenţial în media noastră", a explicat Victor Socaciu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite