Tarom, somată să-şi renegocieze contractul cu Globe Ground

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, i-a avertizat pe responsabilii companiei naţionale de transport aerian Tarom că renegocierea contractului de handling cu firma Globe Ground România SRL trebuie să aibă loc „în maximum două săptămâni“.

Nazare a avut astăzi o întâlnire cu responsabilii din domeniul aviaţiei. În cadrul întâlnirii s-a discutat şi subiectul viabilizării companiei TAROM conform programului convenit cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială.
„Vânzarea unui pachet de acţiuni de 20% din Tarom până la sfârşitul lunii iunie presupune şi luarea tuturor deciziilor necesare astfel încât această companie să devină mai atractivă pe piaţă. Analiza de diagnostic a TAROM impune renegocierea contractului de handling ca măsură de reducere a cheltuielilor şi implicit a pierderilor. Aveţi la dispoziţie două săptămâni pentru a semna noul contract. Măsura este cuprinsă şi în planul de eficientizare a companiei şi nu mai avem timp de pierdut“, le-a transmis ministrul Alexandru Nazare oficialilor Tarom.

Prospectul de privatizare trebuie să fie gata până la vară

Conform calendarului de privatizare convenit cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, până la sfârşitul lunii mai 2012 trebuie publicat prospectul de privatizare pentru vânzarea pachetului de 20% prin ofertă publică iniţială (IPO), urmând ca finalizarea privatizării pachetului de acţiuni să aibă loc până la sfârşitul lui iunie. Actualul contract de handling încheiat între Tarom şi Globe Ground România S.R.L. datează din anul 2002.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite