Tariful social la energie va fi eliminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tarifele reglementate la electricitate vor fi eliminate în şase etape pentru consumatorii industriali şi în zece etape pentru consumatorii casnici.

Consumatorii casnici consideraţi vulnerabili odată cu liberalizarea tarifelor care vor fi în situaţia de a nu-şi putea achita facturile vor fi împărţiţi în trei categorii, raportat la veniturile familiei.

Tariful social va fi eliminat tot în trei trepte, în intervalul 2013-2015, relevă un document oficial obţinut de Mediafax. În cazul clienţilor casnici, eliminarea tarifelor reglementate la electricitate - mai mici faţă de piaţa concurenţială - va începe în iulie 2013, cu un procentaj de 10%, şi va continua în acelaşi ritm, în două etape semestriale, din 2014.

„Scenariul a fost discutat cu reprezentanţii FMI la ultima misiune a acestora, din luna ianuarie 2012. S-a optat pentru introducerea obligativităţii furnizorilor care practică tarife reglementate să achiziţioneze o anumită pondere din energia electrică de pe piaţa concurenţială, pondere care va creşte progresiv. Concomitent, în factura tuturor consumatorilor care beneficiază încă de tarife reglementate se va introduce o componentă tarifară care să reflecte costul unitar de energie electrică din piaţa concurenţială", se arată în document. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite