UPDATE Tarife mai mici în roaming

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu 1 martie 2010, clienţii serviciilor de roaming vor putea să opteze, în mod gratuit, pentru o limită maximă a preţului facturii, potrivit prevederilor Comisiei Europene. Aceasta limita ar putea fi stabilită la nivelul de 50 € (fără TVA) sau volumul de date aferent.

UPDATE

De la 1 iulie 2010, această limită se va aplica tuturor clienţilor care nu şi-au exprimat o altă opţiune. În plus, operatorii de telefonie mobilă vor fi obligaţi să avertizeze clienţii dacă aceştia au atins 80% din limita impusă.

Clienţii Vodafone sunt anunţati prin sms


"Până la 1 iulie 2010, abonaţii Vodafone care utilizează serviciile de date mobile în roaming pot opta pentru una din variantele de notificare prin SMS, pentru a fi informaţi atunci când ating valorile definite în opţiunea aleasă", se arată într-un comunicat al companiei Vodafone România. Pragurile de notificare variază de la 40 de euro până la 500 de euro ( fără TVA).

Potrivit reglementărilor Uniunii Europe în ceea ce priveşte traficul de date în roaming, preţul unui megabit descărcat în afara ţării nu va depăşi un euro. Valoarea va continua să scadă în următorii doi ani, lucru ce va duce la scăderea preţurilor pentru utilizarea internetului mobil în roaming.

Şi clienţii Orange pot opta pentru activarea serviciului Data Traffic Control care îi avertizează printr-un mesaj scris când au ating 70%, respectiv 100% din pragul de de date consumat în roaming. „Clienţii care solicită activarea serviciului pot alege praguri de consum care variază între 12,5 MB (echivalentul a 50 de euro, conform tarifelor standard în Uniunea Europeană) şi 50 MB. În plus, atunci cand ating 70% şi respectiv 100% din acest prag, vor primi câte un mesaj scris de notificare, ce poate fi însoţit de suspendarea serviciului de date mobile, în funcţie de opţiunea clientului‟, se arată în comunicatul trimis de reprezentanţii Orange.


Începând cu 1 iulie, Orange va activa automat serviciul pentru toţi clienţii săi, în conformitate cu prevederile Uniunii Europene.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite