Tăriceanu va vinde şi Ford, şi Citroën

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în 2007, fostul prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, era importator exclusiv Citroën în România.

De la 1 august, fostul premier a devenit unul dintre dealerii Ford pe piaţa locală, după ce în 2007 ca şef al guvernului a făcut parte din echipa statului român în negocierile cu grupul american în vederea preluării pachetului de 72,4% din acţiuni al uzinei auto de la autorităţi. 

Automotive Trading Services (ATS), companie controlată de fostul premier în proporţie de 85%, a înlocuit marca Citroën din centrul auto din Băneasa cu cea americană, devenind astfel cel de-al cincilea dealer Ford din Capitală.

Ats rămâne în cărţi

„Confirmăm faptul că ATS va deveni în luna august dealer Ford, parte a reţelei Ford România", au declarat reprezentaţii constructorului american. În prezent, cel mai mare concesionar Ford de pe piaţa locală este Romcar Motors, parte a ŢiriacAuto, cu afaceri de peste 20 de milioane de euro în 2009.

ATS a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 15,7 milioane de euro, în scădere cu peste 20%. ATS a rămas totuşi ca partener al celor de la Citroën, marca franceză având în România 16 unităţi specializate în comercializarea de automobile noi.

În ceea ce priveşte dezvoltarea ATS aceasta este cea de-a doua modificare după investiţia de 700.000 de euro într-un nou showroom destinat motocicletelor Harley-Davidson.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite