Tăriceanu renunţă la vânzarea de autoturisme Citroën

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Popescu-Tăriceanu a renunţat complet la vânzările mărcii Citroën, la aproape 20 de ani de când a adus în România brandul francez.

„Activitatea Automotive Trading Services în ceea ce priveşte marca Citroën va continua în Băneasa doar pentru service, nu şi vânzarea de maşini. Angajaţii de la showroomul Citroën din Pipera vor fi mutaţi la centrul din Băneasa", a declarat Bogdan Bucurescu, directorul general al Automotive Trading Services (ATS), potrivit „Ziarul Financiar".

Citiţi şi:

Branduri comuniste vândute în capitalism

Compania deţinută în proporţie de 85% de fostul premier şi 15% de Bogdan Bucurescu, directorul companiei, este în continuare dealer al mărcii Ford şi importator al motocicletelor Harley Davidson.

Se concentrează pe Ford şi Harley Davidson

ATS a devenit de la 1 august anul trecut şi dealer Ford, prin transformarea centrului auto din Băneasa într-unul dintre cele mai mari dealershipuri Ford la nivel naţional. În aceeaşi locaţie, fostul premier a investit aproape un milion de euro în amenajarea unui showroom al mărcii de motociclete Harley Davidson.

Automotive Trading Services este prima companie de pe piaţa auto care renunţă complet la o marcă, după ce în 2007 s-a transformat din importator în dealer prin preluarea directă a activităţii de importator de Citroën România.

Cele mai mari exituri din auto din ultimii ani au fost cele ale lui Ion Ţiriac, care anul trecut a predat activitatea de import a mărcii Ford către divizia de importuri a Ford România, companie care deţine uzina auto de la Craiova, iar la finele lui 2009 a vândut către Daimler AG pachetul de 49% din acţiunile deţinute la Mercedes-Benz România. În ambele cazuri însă, Ţiriac a rămas dealer al celor două mărci prin intermediul reţelei de retail ŢiriacAuto. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite