Tăriceanu dă peste nas experţilor FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acordul cu Fondul Monetar Internaţional nu are prea mari şanse de a fi continuat, în condiţiile în care reprezentanţii internaţionali privesc "economia României ca pe una de laborator, fără

Acordul cu Fondul Monetar Internaţional nu are prea mari şanse de a fi continuat, în condiţiile în care reprezentanţii internaţionali privesc "economia României ca pe una de laborator, fără să ţină seama de nişte realităţi economice şi sociale".
Declaraţia aparţine premierului Călin Popescu Tăriceanu, care recunoaşte că există câteva puncte în divergenţă cu oficialii FMI în ceea ce priveşte deficitul bugetar, modul în care sunt gândite cheltuielile bugetare şi în special cele legate de salarii.
Deşi experţii FMI au cerut impunerea unei politici salariale riguroase, Tăriceanu consideră că situaţia actuală a economiei româneşti spune cu totul altceva. "Pe fondul apropierii României de UE şi al ameliorării continue a performanţelor economice, nu se poate pune o frână totală majorărilor de salarii. Nu se poate ca lefurile să fie blocate", a declarat şeful Executivului, într-un interviu acordat Mediafax. Pe de altă parte, experţii FMI au recomandat ţării noastre un deficit zero, lucru care, în opinia premierului, nu este deloc fezabil. "România se pregăteşte de aderare, iar pentru asta este nevoie de un volum mare de investiţii, care să cofinanţeze proiectele sprijinite de UE", a precizat Tăriceanu. În opinia sa, este important ca deficitul să fie controlat, însă fără a fi exagerat de mic, pentru a nu frâna posibilitatea de dezvoltare şi creştere economică.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite