Târgul celor mai comode afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francizele prezentate la Sala Palatului din Capitală au planul de afaceri şi notorietatea asigurate, iar parteneriatele încep de la 1.000 de euro.

Trebuie doar să deţii un SRL şi un capital de pornire de cel puţin 1.000 de euro şi poţi intra în lumea afacerilor pe cont propriu fără prea multă bătaie de cap. Adică, intri în parteneriat cu un francizor care se va ocupa atât de planul de afaceri, cât şi de instruirea personalului sau de avizele specifice domeniului, având asigurată şi notorietatea. Este cea mai comodă afacere, pentru că antreprenorul francizat nu trebuie să depună eforturile uneori epuizante pe care le fac ceilalţi pentru a avea succes.

„Spălătoria"auto fără apă

O expoziţie cu astfel de afaceri - Expoziţia Internaţională de Francize şi Branding - este deschisă începând de ieri la Sala Palatului din Bucureşti şi reuneşte aproximativ 40 de branduri.

Cea mai ieftină franciză prezentată la târg este „Spălare în Parcare", un business în care intri cu mai puţin de 1.000 de euro şi poţi ajunge la cifre de afaceri de ordinul zecilor de mii de euro. Concret, soluţia tehnică de spălare a autoturismelor constă într-un spray şi două lavete, iar costurile de operare sunt ceva mai mici de 5 lei pe maşină. „Francizatul intră în reţeaua noastră contra sumei de 999 de euro şi în schimb primeşte întregul kit necesar demarării lucrărilor plus planul de afaceri şi avizele necesare, iar personalul său va fi instruit gratuit", ne-a declarat Andrei Popa, directorul general al companiei francizoare.

Printre celelalte francize prezente în expoziţia de la Sala Palatului se numără branduri din domenii în care mărfurile şi serviciile „se mişcă repede", cum ar fi îngrijire personală, pariuri sportive, fast food, fashion, modă, producţia de dulciuri, cafenele, cofetării, agenţii de turism etc. În zilele expoziţiei (17-18 mai) au loc şi seminarii, şi simpozioane pe teme specifice sistemului de franciză.

Francizele, în cifre

- 10 miliarde de euro este suma pe care francizaţii o investesc anual în România.
- 380 de francizori operează în România.
- 200 de francizori au capital românesc.
- 20-30 este numărul mediu de francizaţi ce-i revin unui francizor din România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite