Tănăsescu: Ne facem rău singuri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce guvernatorul Mugur Isărescu a afirmat că dezbaterile economice din mass-media – pe tema reformelor la care s-a angajat România – sunt caracterizate de trivialitate, şi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu (foto), susţine abordarea şefului BNR.

„Ne facem rău singuri! Dacă nu înţelegem că trebuie să avem un alt tip de atitudine şi facem jocurile unuia sau altuia, nu vom rezolva nimic", a declarat Tănăsescu, pentru „Adevărul".

Board-ul FMI va dezbate scrisoarea de intenţie a României la 28 iunie, iar directorii instituţiei aşteaptă, până atunci, decizia Curţii Constituţionale cu privire la măsurile de austeritate. Reprezentantul FMI a subliniat că sistemul bugetar va trebui reformat din temelii, după ce se va ajunge la anvelopa salarială din 2004. El a arătat că salariile au ajuns să coste bugetul de stat 47 de miliarde de lei în 2009, de la 17 miliarde de lei în 2004.

„Reducerile de salarii şi pensii sunt doar măsuri corective, de atingere a momentului T0. Apoi, va trebui ca funcţia publică să devină eficientă şi, obligatoriu, să începem să aplicăm o strategie de dezvoltare viitoare", a mai spus Tănăsescu. În urma şedinţei de la 28 iunie, board-ul FMI va decide eliberarea celei de-a cincea tranşe din acord.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite