Tănăsescu: Banii de la FMI vin cel mai probabil la sfârşitul lui februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va primi cele două tranşe cumulate de 2,3 miliarde de euro de Fondul Monetar Internaţional cel mai probabil la sfârşitul lui februarie, a declarat Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, într-o intervenţie la Realitatea TV.

„Este foarte important ca cele 2,3 miliarde euro să vină în România cât mai repede. Am convenit ca jumătate să acopere deficitul bugetar. Ne aşteptăm să ajungă în ultima săptămână a lunii februarie‟, a afirmat el

În ceea ce priveşte modifăcările survenite în privinţa acordului stand-by al României cu FMI, Tănăsescu spune că este vorba mai mult de o elaborare a modului în care deficitul bugetar de 5,9% din PIB  poate fi atins în acest an. „Este clar că posibilitatea de a atinge acest deficit bugetar de 5,9% din PIB depinde de modul în care legea pensiilor şi cea a responsabilităţii fiscale este implementată‟, arată el.

Statul trebuie să se concentreze pe reformarea cheltuielilor publice şi nu pe majorarea unor anumit taxe. „Codul fiscal trebuie să încurajeze businessul, mă refer la anumite taxe care să fie mai prietenoase cu mediul de afaceri", spune Mihai Tănăsesu, reprezentantul României la FMI, referindu-se la taxa pe avere.

Potrivit lui Tănăsescu, după discuţiile de astăzi cu FMI-ul, România „ a făcut paşi înainte", şi va primi cele două tranşe cumulate de 2,3 miliarde de euro cel mai probabil la sfârşitul lui februarie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite