"Tânăr şi neliniştit", o istorie de 35 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Tânăr şi neliniştit" este cel mai bine cotat serial din categoria "telenovelelor" americane. Serialul a fost difuzat pentru prima dată în România pe Pro Tv, în 1996, iar luni, 15 septembrie

"Tânăr şi neliniştit" este cel mai bine cotat serial din categoria "telenovelelor" americane. Serialul a fost difuzat pentru prima dată în România pe Pro Tv, în 1996, iar luni, 15 septembrie 2008, va fi difuzat episodul 3320. Istoria celebrului serial este însă foarte lungă.

Primul episod a fost difuzat în 1973, iar acţiunea se baza pe povestea altor două familii. Din scenariul acela au mai rămas două personaje, Katherine Chancellor şi Jill Foster Abbott. Serialul este difuzat în mai multe ţări de pe mai multe continente şi a avut un succes uimitor, încât de-a lungul timpului a primit 160 de premii şi 386 de nominalizări. Pe data de 9 octombrie 2008 va fi difuzat pe CBS episodul cu numărul 9000.

Aflat în România la invitaţia Pro Tv-ului, actorul Eric Braeden, cel care de 28 de ani îl interpretează pe Victor Newman, a spus că îndrăgitul serial va continua pentru încă mult timp. Telespectatorii români mai au de văzut încă 5656 de episoade doar pentru a ajunge la ceea ce se difuzează astăzi în Statele Unite.

Cu zeci de premii şi actori care joacă de ani buni aceleaşi personaje, serialul este un univers care a cucerit milioane de telespectatori

Aventurile, iubirile şi afacerile familiilor Newman şi Abbott au atras şi mai atrag încă fanii în faţa micului ecran.

"Tânăr şi neliniştit" este cel mai bine cotat serial din categoria telenovelelor americane. Serialul a fost difuzat pentru prima dată în România de Pro Tv, în 1996, iar luni, 15 septembrie 2008, va fi difuzat episodul 3.320.

Istoricul unui succes

Serialul "Tânăr şi neliniştit" a fost creat de William J. Bell şi Lee Phillip Bell, care au ales ca loc de desfăşurare a acţiunii o variantă fictivă a oraşului Genoa City.

Când a început să fie difuzat în 1973, acţiunea se petrecea în jurul a două familii: bogătaşii Brooks şi săracii Foster. Patriarch Stuart Brooks era o publicistă de înaltă clasă, în timp ce Liz Foster era foarte săracă.

Mai apoi, William Bell a schimbat personajele, mai puţin pe Jeanne Cooper (Katherine Chancellor) şi pe Jess Walton (Jill Foster Abbott), mutând conflictul Brooks-Foster între familiile lui Victor Newman, John Abbott şi Paul Williams.

Actorii aleşi în distribuţia de la început erau necunoscuţi. Singurul personaj care apare în serial de la început şi până acum este Jill Foster Abbott, jucat de Jess Walton din 1987.

Katherine Chancellor a apărut pentru prima dată pe micile ecrane în 1973. Rolul a fost jucat mereu de actriţa Jeanne Cooper, cea care a petrecut cel mai mult timp în acest serial.

Difuzare în afara SUA

Serialul este difuzat în mai multe ţări de pe mai multe continente. În Australia este în urmă cu nouă luni şi jumătate faţă de cel din Statele Unite. În India, show-ul a început să fie difuzat din februarie 2007, cu episoade din sezonul 2004-2005.

În Germania, serialul este numit "Umbrele pasiunii" şi este cu doi ani în urma celui difuzat de CBS. În Belgia, serialul, dublat în franceză, se numeşte "Focurile iubirii", la fel ca în Franţa, în Finlanda "Senzaţii şi arome", iar în Polonia "Pasiunea tinereţii". Serialul mai este difuzat în Italia, Norvegia, Turcia, Grecia, Elveţia, Suedia, Marea Britanie şi Africa de Sud.

În România, serialul tradus sub numele "Tânăr şi neliniştit" este difuzat de canalul Pro TV, în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 16.00 şi în reluare a doua zi la prânz, de la ora 12.00.

1.000 de săptămâni pe locul 1 în top

Anul acesta, serialul "Tânăr şi neliniştit" a împlinit 20 de ani şi 1.000 de săptămâni consecutive de când se află pe primul loc în preferinţele publicului american.

A urcat rapid în topul "soap-opera" chiar din primul an de la lansare şi în 1988 a detronat liderul de cursă lungă, "General Hospital".

În 1995 avea, în medie, o audienţă de 7,2 milioane de telespectatori, faţă de locul secund din top, "All My Children", care era urmărit de 5,8 milioane.

În 2008, deşi audienţa serialelor de acest tip a scăzut în mod constant, "Tânăr şi neliniştit" se află încă pe primul loc, cu 5,3 milioane de privitori, urmat de "The Bold and the Beautiful", cu 3,9 milioane şi "As the World Turns", cu 2,9 milioane.

Eric Braeden, "prezentator" la PRO TV

Actorul care îl interpretează pe Victor Newman de 28 de ani a ajuns în România special pentru emisiunea "Happy Hour". A fost însă şi invitatul Andreei Esca în studioul Știrilor Pro Tv, unde a răspuns cu mult umor la întrebările pe care le aşteptau toţi telespectatorii şi, încurajat de Andreea, a citit în limba română o ştire din jurnal.

La "Happy Hour" Braeden a vorbit despre serial, a povestit detalii de culise şi i-a asigurat pe telespectatorii serialului că acesta nu se va termina prea curând. Actorul a spus că el şi personajul său nu seamănă, dar că a învăţat de la Victor Newman "simţul afacerilor". Deşi lucrează de ani buni în aceeaşi echipă, Braeden nu se simte ca într-o familie în mijlocul lor. Familia este acasă - soţia Dale Russell, fiul său de 27 de ani, Christian Gudegast şi nepoţica Tatiana.

Impresionat de România

Aflat pentru prima dată în România, Braeden a fost fascinat de frumuseţea ţării noastre. "Am fost surprins de cât de multe regiuni rurale aveţi", a mărturisit actorul, adăugând că a fost impresionat de cât de mare este Bucureştiul şi cât de mult trafic există în Capitală. În prima sa zi în România, Braeden a vizitat Palatul Parlamentului şi Muzeul Satului.

Potrivit Pro Tv, actorul a fost uluit de masivitatea interioarelor, de sălile uriaşe şi de spaţiul enorm. Celebrul actor a auzit cum se propagă sunetele între pereţii groşi ai palatului şi a considerat locul o scenă perfectă pentru teatru.

Mini CV

Eric Braeden s-a alăturat distribuţiei "Young and the Restless" în 1980, în rolul omului de afaceri Victor Newman.

A fost nominalizat de cinci ori la Premiile Emmy şi a câştigat în 1998.

Braeden a apărut în mai mult de 120 de seriale.

A jucat în filmele "Operation Eichmann", "The Ultimate Chase", "Escape from the Planet of the Apes" şi "Morituri", cu Marlon Brando. De asemenea, a avut un rolul lui John Jacob Astor în filmul "Titanic", regizat de James Cameron.

Braeden, pe numele adevărat Hans Gudegast, s-a născut în Kiel, Germania, un oraş port la Marea Baltică. A imigrat în Statele Unite în 1959.

Serialul în cifre

1973 este anul în care a fost difuzat primul episod al serialului

8.976 de episoade au fost difuzate până acum în Statele Unite

1,25 milioane de dolari este bugetul show-ului pentru o săptămână

160 de premii şi 386 de nominalizări a primit serialul de-a lungul timpului

30 de minute dura un episod al serialului între 1973 şi 1980. De atunci şi până în prezent episodul durează o oră.

9 octombrie 2008 este data la care va fi difuzat episodul 9.000

25 de ani Bern Bennett a anunţat sfârşitul serialului cu fraza "Join us again for The Young and the Restless".

3.320 este episodul care va fi difuzat luni pe PRO TV.

Am fost surprins de cât de mare este Bucureştiul şi de cât de mult trafic aveţi
Eric Braeden, actor

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite