Vezi cum arată tableta PC de la Huawei care va fi lansată, în decembrie, în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa tabletelor PC se supraglomerează, în lupta dintre iPad, Samsung, Toshiba sau Dell a apărut un nou dispozitiv - tableta-telefon a celor de la Huawei Technologies. Ea va fi lansată în decembrie, la un preţ de aproximativ 350 de euro.

Tableta S7 va rula sistemul de operare Android şi va avea un ecran de şapte inci.  În plus, dispozitivul are o memorie de 256MB, care poate fi extinsă la 32 de GB printr-un card microSD şi permite apeluri video, precum şi redare în format High-Definition (HD). Gadgetul are acces la internet prin 3G şi wireless.

De asemenea, S7 are o cameră foto încorporată de 2 megapixeli, un accelerometru si un senzor de lumină pentru interior.

Cine sunt principalii competitori

Apple a lansat, în primăvară, tableta iPad, comercializată la început doar în Statele Unite. Potrivit informațiilor RBC Capital Markets, Apple vinde peste 200.000 de tablete PC săptămânal în Statele Unite, comparativ cu cele 110.000 de laptopuri Apple comercializate în același interval. Pe piaţa locală, gadgetul iPad nu este încă comercializat de distribuitorii oficiali ai Apple, ci vândut în magazinele online eMAG şi PcFun, la un preţ ce începe de la 2.600 de lei.

Citeşte şi Vânzările tabletelor iPad le-au depășit pe cele ale laptopurilor Apple

Pe plan mondial, gigantul Apple pregăteşte lansare unei tablete iPad cu o diagonală de 7 inci, potrivit unui ziar taiwanez, citat de Computerworld. Noul dispozitiv va avea ecran tactil şi va apărea pe piaţa până la finele acestui an. Anunţul a fost făcut de ziarul Economic Daily News din Taiwan, unul din primele publicaţii care au susţinut faptul că Apple va lansa pe piaţă o tablet PC şi nu un netbook. Săptămâna trecuta, şi ziarul taiwanez Digitimes a speculat faptul că Apple are în plan un iPad cu un ecran de 7 inci.

Tot la eMAG este comercializată tableta celor de la Dell. Dispozitivul Dell Streak este mai mic decât multe dintre tabletele existente deja pe piaţă (iPad sau Samsung), cu un ecran care măsoară cinci inci. Analiştii spun că va fi o lansare "semnificativă" care a marcat întoarcerea Dell pe piaţa computerelor handheld. Dispozitivul are 2 GB memorie, cameră de 5 MP, putând fi utilizat şi ca telefon. În România, Dell Streak costă puţin peste 2.600 de lei.

Lansări internaţionale

Producătorul sud-coreean Samsung a lansat pe piaţa din SUA tableta Samsung P1000, cunoscută sub numele de Galaxy Tab. Chiar dacă oficialii producătorului nu au anunţat preţul dispozitivului, pe site-ul retailerului online Amazon, aceasta are un preţ de aproximativ 800 de lire, adică 953 de euro, conform celor de la The Telegraph.

Compania Toshiba a prezentat la târgul de tehnologie IFA de la Berlin, de la începutul lui septembrie, prima sa tabletă PC, Folio 100,cu ecran de 10,1 inci. Gadgetul rulează sistemul de operare Android şi are o greutate de 760 de grame.Terminalul va fi lansat în ultimul trimestru al anului în Europa, iar versiunea cu acces wireless va costa 400 de euro, potrivit PC World, care arată că, în viitor, va exista şi o versiune cu 3G.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite